23948sdkhjf

Han vil sælge skrald til møbeldesignere

Hollandsk messedeltager demonstrerer mulighederne ved at genbruge hvad som helst.
Gamle gulvtæpper kan for eksempel blive til sofaborde, når hollænderen Dave Binder samler skrald, smelter det om laver nye materialer af det.

Det praler han jovialt med på Northmodern-messen i Bella Center i København, som foregår i denne uge og hvor Dave Binder repræsenterer sin virksomhed, som han kalder United Waste.

Han er ikke selv fabrikant. Han lader underleverandører om at forvandle affaldet. Han betegner derimod sig selv som materialedesigner og designer materialer, som er relevante at anvende i industrielt design.

- Ved at smelte materialer om i stedet for at bruge ny plastic, undgår man et stort forbrug af olie, nævner han for eksempel.

Det kan også være en måde at tænke i omkostninger.

- Når man ser en lampe, som denne, siger han og så viser en bordlampe:

- Så spørger kunden ikke, om den er lavet af skrald. For det er bare et materiale som alt muligt andet. Én ting er, hvad det er lavet af. Noget andet er den merværdi, som designeren selv tilfører.

Han forsøger dermed at henvende sig til designere, som vil bruge et miljøvenligt alternativ og et æstetisk alternativ til de vante materialer, som anvendes til møbeldesign.

Hans egen baggrund er møbeldesign af træ, og som 18-årig begyndte han at restaurere gamle møbler i sin læretid.

Artiklen er en del af temaet Northmodern.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079