23948sdkhjf

- Vi skal bygge alt det op, vi afviklede i nullerne

Friends & Founders ser lokal produktion som en nødvendighed, men branchen skal selv turde at satse og bygge det op.
Siden danske-svenske Friends & Founders blev dannet for to år siden af et dansk-svensk par, har den unge designvirksomhed satset helhjertet på lokal produktion. Cirka 95 procent af leverancerne er lokale og typisk produceret i Sydsverige, nævner Rasmus Hildebrand, adm. direktør.

Egentlig er det kun marmor, som virksomheden henter i Portugal.

Rasmus Hildebrand vurderer selv, at mange har brændt fingrene på at udflage, fordi de ville spare. Bestiller man en større leverance fra Kina, som er fejlbehæftet, så er det dyrt i både tid og penge, påpeger han.

I det hele taget ser han det som en spiral, der kan gå op eller ned. Flytter man produktionen, som mange gjorde i nullerne, så svækker man også de lokale leverandører, mener han. Og så dør den lokale produktion i en nedadgående spiral.

- Men hvis man siger til sine lokale leverandører, at man satser på dem, så vil de også satse på dig. Hvis man siger, at man vil lægge en ordre over tre år, så er den underleverandør også mere villig til at investere i det, der kan gøre det mere effektivt og bringe prisen ned, nævner han.

Friends & Founders, der især sælger igennem det hvide bolighus-segment, tilhører lidt modvilligt en modebølge af nordiske designere, som satser på materialer som sortlakeret stål og marmor. Lidt modvilligt. For egentlig bunder det hele i en grundlæggende idé om, at det skal være stærke, holdbare materialer, som patinerer med ynde og som levner plads til personlige i stedet for at drukne ejerens personlighed i et overskyggende modeudtryk.

- Det er den køb-og-smid-væk kultur, som vi gerne vil væk fra. Det, man køber, skal holde en livstid.

Artiklen er en del af temaet Northmodern.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078