23948sdkhjf

Gabriel nedjusterer trods vækst i salg og indtjening

Ledelsen i tekstilproducenten Gabriel Holding reducerer sine forventninger til hele året trods vækst i salg og indtjening i 1. halvår af regnskabsåret 2007/2008.
Gabriel-koncernens resultat af den primære drift for 1. halvår af 2007/2008 landede på 14,5 mio. kr. mod 14 mio. kr. i samme periode året før. Resultatet efter skat for 1. halvår udgør 11,3 mio. kr. mod 10,3 mio. kr. Resultatet er påvirket af manglende vækst i omsætningen i 2. kvartal.

Totalomsætningen steg med 4% til 150,4 mio. kr. mod 145 mio. kr. året før.

Salget i Danmark var uændret i perioden, men omsætningen var påvirket af, at leverancerne til en enkelt kunde nu sker via kundens indkøbskontor i Litauen.

I de seneste år har Gabriel i samarbejde med markedsledende erhvervsmøbelproducenter udviklet en række nye konkurrencedygtige møbelstoffer og – komponenter, der er med til at fastholde og udbygge Gabriels markedsandel hos de internationalt største møbelproducenter.

Gabriel deltog i februar på den internationale møbelmesse i Stockholm, hvor en række toneangivende nordiske møbelproducenter viste innovative polster- og skærmvægsløsninger fra Gabriels forretningsenhed FurnMaster. Disse produkttyper vurderes til at have et væsentligt vækstpotentiale på alle Gabriels primære markeder.

Gabriels nye polsterkoncept Poetic Utility har fået en positiv modtagelse hos en række førende producenter af boligmøbler. Ledelsen vurderer, at dette vil få positiv betydning for salg og indtjening fra næste regnskabsår.

Forventninger til hele året 2007/2008
I løbet af 2. kvartal er der indtruffet større usikkerhed i kundernes forventninger til fremtiden. Konkret er der sket en opbremsning i væksten på Gabriels primære markeder.

På den baggrund og til trods for, at koncernen forventer at kunne få positiv effekt af allerede lancerede produkter, reducerer ledelsen sine forventninger fra årsrapporten 2006/2007 om en stigning i omsætning og resultat af primær drift på ca. 10% til en omsætningsstigning på ca. 3% svarende til 285 mio. kr. og et fald i i resultat af primær drift på ca. 8% til 23 mio. kr.

Kilde: Gabriel Holding

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11