23948sdkhjf

Outline Vinduer lærer unge at møde til tiden

I samarbejde med Vesthimmerlands Kommune har den nordjyske vinduesproducent startet et projekt, der skal bringe ledige tættere på arbejdsmarkedet
En overordnet strategi om at være en rummelig arbejdsplads er hos Outline Vinduer mundet ud i et meget konkret projekt - ”Outline Plus”.

I de sidste fem år har den nordjyske vinduesproducent haft et tæt samarbejde med Vesthimmerlands Kommune om at gøre folk uden for arbejdsmarkedet jobparate.

Årligt gør Outline Viduer plads til 100 praktikanter på fabrikken i Farsø.

Det kan være nydanskere, der mangler erfaring fra en dansk arbejdsplads, unge som mangler et springbræt for at komme i arbejde, og mennesker, som efter lang tids sygdom, har brug for at få afprøvet, hvor meget og hvilke typer af arbejde, de kan klare.

Det kan man sagtens kombinere med at være en moderne højeffektiv arbejdsplads, der leverer på bundlinjen, forklarer virksomhedens direktør, Jens Sørensen.

”Vi er stolte af vores arbejde med den her gruppe mennesker og brænder for det. Men man skal hæfte sig ved de gode historier. Rigtig mange kommer ind og forsvinder igen. Så vi hæfter os ved dem, som i vores virksomhed får en ny start på livet, eller kommer ud af stofmisbrug”, siger han.

Langt sejt træk
Noget af det som Outline Vinduer lærer deres projektdeltagere er blandt andet at møde til tiden, forståelse for kvalitet, evnen til samarbejde og effektivitet - alt sammen noget som skal gøre det lettere for deltagerne at få et job – enten hos Outline Vinduer eller i en anden virksomhed.

Men for at det skal lykkes, så kræver det, at beslutningen om at tage socialt ansvar træffes i virksomhedens øverste lag.

”Initiativer som dette skal komme fra oven og den øverste ledelse skal brænde for det. Arbejdet er et langt sejt træk som kræver et tæt samarbejde med kommunen. Men vi gør det, fordi vi har den holdning, at vi gerne vil tage et ansvar og vi gerne vil gøre en forskel”, siger Jens Sørensen.

Et af succeskriterierne for projektet er, at deltagerne er der så kort tid som muligt. Planen er nemlig, at når der er klædt på til arbejdsmarkedet, skal de videre i et praktikforløb, ind på en uddannelse eller i arbejde.

”En del af dem, vi har haft igennem har fået en regulær ansættelse i virksomheden. I år har vi øget medarbejderstyrken med 25 mand - omkring en sjettedel kommer fra projektet”, siger Outline-direktøren.

Outline Plus har i alt haft knap 500 deltagere igennem i løbet af fem år.

I 2013 blev Outline Vinduer af Vesthimmerlands Kommune kåret som ”Årets Virksomhed 2013” for Outline Plus-projektet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062