23948sdkhjf

Agitek ruller fremtidens psykiatriseng ud

Sengeproducenten har udviklet den sammen med to regioner, som nu tager den i anvendelse.
Sengeproducenten Agitek har udviklet en ny psykiatriseng i samarbejde med Region Syddanmark og Region Hovedstaden.

Målet har været at skabe en både hjemlig og tryg hospitalsseng, der er hygiejnisk og rengøringsvenlig og som kerer sig om patienters og personalers sikkerhed. Resultatet får også ros af patienter og medarbejdere, som har testet sengen.

Til forskel fra traditionelle hospitalssenge er den ledningsfri og batteridrevet.

- En hospitalsseng sender et signal om, at patienten lider af en fysisk sygdom, og det er jo sjældent tilfældet i psykiatrien. Derfor er det godt, at vi nu kan få udskiftet de gamle senge, som ikke er egnede til psykiatrien, men som mest af alt er et levn fra gammel tid, hvor de psykiatriske afdelinger var en del af hospitalerne. Samtidig har vi sikret, at sengen er blevet til i samarbejde med de mennesker, som skal bruge den, nemlig patienter og personale, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp (S), Region Hovedstaden, i en pressemeddelelse.

I Region Hovedstaden begynder leveringen af sengene om kort tid. Planen er, at sengene om få år helt skal afløse de nuværende, utidssvarende hospitalssenge, og i Region Syddanmark findes den allerede på to psykiatriske afdelinger, i Aabenraa og Esbjerg.

- Vi har stor fokus på at skabe nye fysiske rammer og ny teknologi til gavn for både vores medarbejdere og patienter. Og vi har her et eksempel, hvor vi viser, at vi vil og tør det offentlige-private samarbejde, og hvor medarbejdere og patienter er med til at bestemme, hvordan sengen skal se ud og fungere. På den måde får vi de bedste løsninger. Samtidig har vi vist, at regionerne kan skabe innovation sammen og dele viden og kompetencer ved at indgå i et fælles samarbejde, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark.

Netop det tværregionale samarbejde har været vigtigt for begge parter. Samtidig er der indgået aftale om, at både Region Midtjylland og Region Nordjylland får sengen leveret til samme pris.

Udviklingsprocessen er sket i tæt samarbejde med designere og brugere i Region Syddanmark og Region Hovedstaden. Det har været en stor udfordring for producenten Agitek at løse en så kompleks opgave, fortæller direktør Jean-Paul Bergmann:

- Men fokus har hele tiden været at fremstille en seng så tæt på brugernes ønske som muligt. Vi kan kun anbefale, at fremtidige produkter udvikles efter samme model. Ingen produktionsvirksomhed ville kunne skabe et så innovativt produkt uden det store forudgående forarbejde og input fra brugerne, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078