23948sdkhjf

Omsætningen i træ- og møbelindustrien faldende i 1. kvartal

Den samlede omsætning i trræ- og møbelindustrien i Danmark er faldet med 12,5% i første kvartal af 2008 sammenlignet med samme periode i 2007 – kun Træemballagefabrikker og området Fremstilling af andre træprodukter har haft en stigende omsætning.
Alle områder inden for træ- og møbelindustrien i Danmark har i løbet af 1. kvartal 2008 oplevet en faldende omsætning – undtagen Træemballagefabrikker og Fremstilling af andre træprodukter.

Madrasfabrikkerne har samlet set oplevet det største fald i omsætningen, mens området Fremstilling af bygningstømmer har haft et fald på 10% og området fremstilling af andre møbler et fald på 16%.

På hjemmemarkedet er omsætningen faldet med 13% sammenlignet med samme periode i 2007. Hjemmemarkedet udgør to tredjedele af den samlede omsætning, der er faldet 12,5%.

Eksportmarkedet går ikke ram forbi og oplevede i 1. kvartal et fald i omsætningen på knap 12%. Her var det især Fremstilling af andre møbler til boligen, der trak ned i regnskabet med et fald på over 20%.

Fremstilling af stole og andre siddemøbler bidrog dog positivt til væksten i omsætningen på eksportmarkedet med en fremgang på over 17% sammenlignet med 2007.

Kilde: Træets Arbejdsgiverforening - www.ta.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11