23948sdkhjf

Frandsen Project sender tusindvis af armaturer til USA

Horsens-firmaet har udviklet, produceret og leveret special fremstillede lamper til et nyt stort boligbyggeri i New York.
Omkring 4.500 enheder, alle fremstillet

Lokal produkton og underleverandører

Frandsen Projekt besluttede tidligt i processen, at alt skulle laves i Danmark. Så samarbejdet med de danske underleverandører har været vigtigt i forhold til den amerikanske kontrakt.

- Vi kan takke vores gode og fleksible underleverandører. Blandt laver vi alle downlights med Linematic, der støber enhederne. Og så har lokale små smedeværksteder i og omkring Horsens lavet resten, forklarer Thomas Hansen.

Frandsen Group, der omfatter Frandsen Project, Frandsen Lighting og Verpan har godt 80 ansatte. I Frandsen Projekt er der 15 stykker.
i Horsens, har Frandsen Project leveret til et boligprojekt med over 500 lejligheder på Staten Island i New York. De mange armaturer er fordelt på fire typer downlight og skilte, som det danske firma fremstiller.

- Det er en ret stor ting for os og hele Frandsen Group. Typisk leverer vi til hoteller. Derfor er det specielt med lejligheder. Ni ud af 10 projekter for os er hoteller, hvor vi levere lamper til værelser og public areas. Det her projekt er større og lidt mere omfattende, og lamperne skal bruges på en anden måde end på et hotel, forklarer direktør Thomas Hansen til Electronic Supply.

Byggeriet, som skal stå færdigt i første kvartal af 2016, er en del af et stort anlagt udviklingsprojekt der indbefatter tusindvis af nye boliger i og omkring New York. Konceptet “Urban Ready Living” (URL) er designet af Amsterdam-baserede “Concrete Architectural” og tilbyder europæisk inspireret designer boliger til amerikanerne.

Meget mere på vej
Staten Island leverancen er den første af mange i USA, og med en ny kontrakt har Frandsen Project sikret sig, at alle kommende byggerier i URL-konceptet også belyses af de dansk producerede lamper fra Horsens.

- Projektet URL er på alle måder et scoop for Frandsen Project. Der er leverandører andre steder i verden, der kunne opfylde deres krav, men vi har haft et tæt udviklingssamarbejde med Amsterdam (designeren) og New York (Entrepenøren) gennem hele forløbet. Derfor har vi kunne investere tid og knowhow, og på den måde tilbyde dem noget, som ikke ret mange andre kunne levere. Nemlig100 procent dansk udvikling og produktion. Det er vi stolte af, siger direktør Thomas Hansen.

Et endnu større projekt i støbeskeen
Frandsen Project er allerede i gang med produktion og levering af næste fase af URL. Det drejer sig denne gang om en skyskraber i New Jersey. Med 763 lejligheder, hvor der i snit er mellem syv og 10 enheder pr lejlighed, er der i denne omgang tale om over 6.000 armaturer.

- Vi har lige nu her leveret alt det, man ikke ser oppe i loftet, altså de indbygningskasser, som downlight skal sættes op i. Nu skal vi så levere det man kan se og rører ved, altså lamperne, siger Thomas Hansen.

Herefter er der yderligere tre-fem projektet på tegnebrættet i URL-konceptet.

- Vi har lige fået de første tegninger til næste projekt Stamford, Conneticut. Det hele strækker sig ind i 2016, 2017 og 2018. Det er fedt med en løbende rugbrødsmaskine, så vi kan opretholde en dansk produktion med det her, siger Thomas Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094