23948sdkhjf

Frandsen er tilbage i sort men ender lavere end forventet

Med et resultat på 7 mio. kr. levede seneste regnskabsår hos Frandsen Lighting hverken op til ledelsens forventninger eller tidligere års niveau. Til gengæld er sidste års røde bundlinje atter blevet farvet sort, og hos ledelsen er man tilfreds med udviklingen i det første fulde regnskabsår siden ejerskiftet ved indgangen til 2020.

Det viser et dugfriskt årsregnskab fra selskabet, der i september understregede det nye ejerskab med et navneskift til Nine United Scandinavia A/S.

Ejerskiftet resulterede også i den omlægning af regnskabsåret, der betød, at 2020-regnskabet strakte sig over blot syv måneder, og tallene i den nye årsrapport er således ikke direkte sammenlignelige. Bundlinjefremgangen lader sig dog ikke fornægte – hvor belysningskoncernen sidste år måtte tegne sig for et underskud på 11,1 mio. kr. før skat, lyder årets resultat på 7,0 mio. kr. Det er imidlertid et nyk lavere end det forventede niveau på 10-14 mio.

 – Årsagerne hertil skal blandt andet findes i omkostninger afholdt i forbindelse med udgivelse af eksisterende forretningsområder, og ledelsen anser derfor årets resultat for tilfredsstillende, skriver ledelsen i sin beretning.

Bedste år på stifterens hænder

I årene 2016-2018 var der tocifrede millionoverskud på bunden hos belysningsvirksomheden, som Benny Frandsen stiftede i 1968. Dermed har virksomheden stadig haft sine bedste år under stifterens ejerskab, og han nåede at fejre sit 50-års jubilæum, inden han i efteråret 2019 gav direktørposten videre og snart efter solgte sin designsucces til Troels Holch Povlsens Nine United.

– I processen har det været altafgørende for mig, at køberne af vore virksomheder kan se det kæmpe potentiale, der er i Frandsen Group, og som også vil være i stand til skabe en fortsat vækst og udvikle gruppens virksomheder til næste niveau, lød det i den forbindelse fra Benny Frandsen.

Tidligere på året gik den dedikerede lysmand bort i en alder af 80 år, men ønsket om, at udviklingen og væksten i hans selskab fortsætter under det nye ejerskab, ser han ud til at få opfyldt. I hvert fald skriver ledelsen hos Nine United Scandinavia, at der også i indeværende år vil blive ”afholdt omkostninger i forbindelse med udviklingen af forretningsområder”. Finansielt lyder forventningerne derfor på et bruttoresultat i niveauet 45-55 mio. kr., mens resultatet forventes at lande på samme niveau som i 2020/21.  

Nine United Scandinavia A/S
mio. kr. 2020/21 2020*
Bruttofortjeneste 38,8 6,3
Driftsresultat 0,14 - 12,3
Resultat før skat 7,0 - 11,1
Årets resultat 7,2 - 8,4
Balancesum 130,2 87,7
Egenkapital 84,8 52,7
Gns. antal ansatte 63 55
Regnskabsåret blev afsluttet 31. juli 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Paustian banket tilbage i rødt - taber 13,5 millioner på syv måneder
Lunt naboskab i Løgstør: Kalkværk varmer modulbygger, som nu vil varme vinduesproducent
Renset egeparket og store glaspartier - stor nedrivning går ind i ny fase
DI tager på roadshow om nye EU-krav: Det er en kæmpe opgave
Stark åbner salgskontor i Rødekro
Også Montana må skære i staben
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.11