23948sdkhjf

Her er den nye BoligJobordning

Forligspartierne er blevet enige om, hvilke håndværkerydelser danskerne kan trække fra i 2016 og 2017.
På sin første arbejdsdag indgik Venstre-regeringen tilbage i juni en aftale med Dansk Folkeparti, Alternativet, SF og Konservative om en genindførelse af BoligJobordningen.

Fradragsordningen er videreført i 2015 efter den velkendte model, mens der i 2016 og 2017 blev lagt op til at gå i en mere ’grøn’ retning.

Forligspartierne er nu nået til enighed om, hvad den nye BoligJob-ordning skal omfatte, og som ventet bliver der indført fradragsret for en række nye ’grønne’ håndværksydelser, samtidig med at fradragsretten fjernes for ’ikke-grønne’ ydelser.

Konkret er partierne enige om:
- at øge fradraget fra 15.000 til 18.000 kr. pr. person over 18 år, heraf 6.000 kr. til serviceydelser og 12.000 kr. til håndværksydelser.

- at indføre fradragsret for en række nye ydelser som installation af luft-til-luftvarmepumper og energirådgivning til energiforbedringer.

- at fjerne fradragsretten for ydelser som indvendigt malerarbejde og nedrivning/opsætning af køkkener og badeværelser.

- at understøtte udbredelsen af velfungerende bredbånd i alle dele af Danmark ved at udvide BoligJobordningen med fradrag for ydelser i forbindelse med tilslutning til bredbånd.

- at afsætte 0,5 millioner kroner til en udredning af erfaringerne fra den svenske ROT- og RUT-ordning.

SE HELE LISTEN OVER FRADRAGSBERETTIGEDE ARBEJDER HER

- Den nye grønne positivliste er ganske omfattende og indeholder mange fornuftige arbejder med både selve huset og dets installationer. Også hvad angår klimasikring er der kommet en lang række ydelser med på listen, og det er glædeligt, at der nu ikke længere tvivl om, hvad man kan bruge ordningen til efter nytår, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Også hos Tekniq er der glæde over, at rammerne nu er lagt for de næste to år. Administrerende direktør Niels Jørgen Hansen kunne dog godt have tænkt sig, at fradragsordningen ikke udelukkende har fokus på udgifter til lønninger:
.
- Som i dag gives fradraget kun til selve arbejdet, ikke til materialerne. Det er ærgerligt, fordi de investeringer, man ønsker at fremme, er materialetunge. Effekten havde været større, hvis fradraget også omfattede materialer, siger Niels Jørgen Hansen.

Forligspartierne er enige om at stemme for det lovforslag, der udmønter aftalen. Ændringerne vil få virkning for arbejde, der udføres den 1. januar 2016 og senere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063