23948sdkhjf

Kvik fejrer første milliardomsætning

Køkkenkæden med 135 butikker kan allerede nu konstatere, at 2015 bliver det bedste år nogensinde.
Opsparingerne vokser ude i de danske hjem, og det mærker man i køkkenbranchen.

Hos Kvik i Vildbjerg betyder det, at den samlede omsætning runder en milliard kroner for første gang i virksomhedens 32-årige historie.

Formelt set er rekorden først i hus midt i december, men ordrerne ligger allerede i butikkerne.

halvdelen af sortimentet skiftet ud
Da Jens-Peter Poulsen for knap tre år siden tiltrådte stillingen som CEO hos Kvik, iværksatte han arbejdet med en ny strategi med fokus på at vækst i alle butikker. Strategien er eksekveret i tæt dialog med over 100 franchisetagere i 10 lande. Det arbejde ses nu på bundlinjen:

- Vi har været ude i butikkerne og lytte til de folk, der sælger vores køkkener – hvad efterspørger kunderne, og hvilke behov har de? Den viden har vi taget med tilbage til fabrikken i Vildbjerg, og det har ført til, at vi har skiftet halvdelen af vores sortiment ud, siger Jens-Peter Poulsen.

Siden Kvik i sommeren 2014 lancerede serien Tinta er trafikken i kædens showrooms øget med syv procent.

- Målet har været et tilføje nogle nye spændende produkter, der skulle ramme en ny målgruppe. Og det må man sige er lykkedes, konstaterer Jens-Peter Poulsen.

Vil åbne 25 nye butikker
Kvik er bygget op efter franchising-koncept, og milliarden styrker alle led af forretningen. Således forventes den gennemsnitlige franchisetager i Kvik nu at øge fortjenesten med 20 procent i 2015. Det kommer ovenpå et 2014, hvor fortjenesten steg med hele 50 procent.

Fremgangen giver luft under vingerne hos Kvik, som vil være endnu større. Målet er, at de nuværende 135 butikker skal suppleres med yderligere 25 nye butikker i Norge, Sverige og Holland over de næste tre år.

- Vi er retailere. Vi vil altid slå samme uge i forhold til sidste år, og vi vil vokse mere end markedet, siger Jens-Peter Poulsen.
Læs mere om: Kvik
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081