23948sdkhjf

Inwido skaber 30 nye stillinger på Mors

Endelig beslutning om at flytte dele af vinduesproduktion fra Ugerløse på Sjælland og til Nykøbing.
Inwido-koncernen har nu endeligt besluttet at flytte en del af sin vinduesproduktion fra Sjælland til Nykøbing Mors. Det betyder 30 nye stillinger hos det Inwido-ejede KPK Døre og Vinduer allerede fra 2016.

KPK Døre & Vinduer, der i dag beskæftiger godt 200 medarbejdere i produktionen i Nykøbing Mors, skal udvide. Frovin Vinduer og Døre, der i dag har produktion af koblede vinduer og døre i Ugerløse på Vestsjælland, skal nu integreres i Mors-virksomheden, der i forvejen er i gang med at udvide. Alt i alt bliver der tale om 30 nye arbejdspladser:

- Vi har en meget strømlinet og effektiv produktion af vinduer og døre hos KPK Døre & Vinduer på Mors, og den ønsker vi nu at udvide. Det sker dels som følge af en stigende efterspørgsel efter de danskproducerede døre og vinduer fra KPK af meget høj kvalitet, og dels som følge af, at Frovins produktion i Ugerløse flyttes til Mors. Alt i alt kommer det til at bevirke en del ekstra aktiviteter og arbejdspladser, siger adm. direktør i Inwido Denmark Mads Storgaard Mehlsen.

Hos KPK Døre & Vinduer er direktør Henrik Nyby godt tilfreds med udvidelsen og anerkendelsen:

- Det er klart, at vi ser det som en stor cadeau, at vi er valgt som fremtidigt produktionssted for Frovins døre og vinduer. Vi vil gøre alt for at løfte opgaven tilfredsstillende i samarbejde med nye og eksisterende medarbejdere, siger han.

Udover KPK Døre & Vinduer og Frovin Vinduer og Døre ejer Inwido Denmark, der har hovedsæde i Aalborg, også Outline Vinduer i Farsø, PRO TEC Vinduer i Holstebro og Art Andersen Cph i København. Alle produktionssteder er løbende blevet optimeret efter de nyeste produktionsprincipper, og netop produktionen i Ugerløse stod over for en omfattende renovering. Derfor stod valget mellem en renovering eller en flytning af produktionen, og valget faldt på det sidste. Udlandet har dog aldrig været på tale:

- Store dele af branchen er efterhånden flyttet til udlandet, og det forstår vi faktisk ikke. Vi vinder meget på vores danske kvalitet og nærhed til kunderne, og det er et helt afgørende kendetegn for os. Derudover kan man med en effektiv og moderne produktion i Danmark sagtens konkurrere med priserne i udlandet – produktionsprisen er faktisk cirka den samme, hvis du vel at mærke anvender de nyeste produktionsmetoder, pointerer Mads Storgaard Mehlsen videre.

Mads Storgaard Mehlsen håber, at en stor del af medarbejderne hos Frovin Vinduer og Døre i Ugerløse vil flytte med til Mors. Alle medarbejdere er nemlig blevet tilbudt at fortsætte ansættelsen hos KPK Døre & Vinduer på Mors, men det er dog fortsat uvist, hvor mange der vælger at tage imod tilbuddet:

- Frovin Vinduer og Døre har en særlig ekspertise inden for såkaldte koblede vinduer, der fortrinsvis anvendes til bevaringsværdige og klassiske bygninger. Både navn og de unikke produkter fortsætter som hidtil, slutter Mads Storgaard Mehlsen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094