23948sdkhjf

Jysk og Ikea vil hjælpe ofre for kvindehandel

Dansk Erhverv og nogle af dansk erhvervslivs store virksomheder vil nu spille en positiv rolle, når ofrene for kvindehandel i Danmark skal sluses ud i samfundet. Både Ikea og Jysk står på spring for at ansætte.
Både Dansk Erhverv, Ikea og Jysk vil spille en væsentlig og positiv rolle, når ofrene for kvindehandel i Danmark skal sluses ud i samfundet. Hos møbelgiganten Ikea føler man sig godt rustet til at hjælpe kvinderne, der har mange ar på sjæl og legme.

- Jeg er ligeglad med, om det er en tidligere handlet kvinde som søger job hos os. Det vi kigger på er, om personen passer ind. Man behøver ikke have et skolepapir, som er fire alen langt. Det handler om lyst og vilje til at arbejde. Vi skal nok lære folk op i det, de skal lave, siger HR-chef Lene Groth.

Hun vurderer, at kvinderne sagtens kan passe et arbejde, selvom de har haft et hårdt liv og ikke taler det danske sprog.

Også hos Jysk hilser man kvinderne velkommen.

- Man kan forestille sig, at de kommer ind i et uddannelsesforløb, hvor de får en butiksmedhjælper-uddannelse. Det kræver ikke særlig meget andet end gå-på-mod og lyst, siger HR-direktør Kim Nøhr Skibsted.

Kim Nøhr Skibsted understreger dog, at man forventer, at det offentlige tager sin del af ansvaret også, da Jysk ikke kan stå med så stor en opgave alene.

Kilde: BT

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14