23948sdkhjf

Klik-Klak – klap bænken sammen

Et kunstgalleri, der ind imellem også holder musikkoncerter, gav Morten Thing og Jan Egeberg ideen til at designe et fleksibelt siddemøbel, der nemt og hurtigt kan stilles frem, når der er mange gæster – og lige så let gemmes væk igen, når behovet for siddepladser ikke er så stort.
Morten Thing og Jan Egeberg står bag et nyt fleksibelt siddemøbel, der nemt og hurtigt kan stilles frem, når der er mange gæster – og lige så let gemmes væk igen, når behovet for siddepladser ikke er så stort. Siddemøblet - en bænk - er en del af Fredericia Furnitures nye kollektion.

Bænken Klik-Klak er opkaldt efter den lyd, som opstår, når benene klappes ind under bænkens sæde. Selv om bænken oprindeligt er skabt til offentlige rum, er den også velegnet til den private bolig, når behovet for siddepladser ind imellem vokser.

- Mange bor i mindre lejligheder, og det er en stor fordel at have ekstra siddepladser til gæster, som ikke fylder ret meget i hverdagen, siger bænkens ene designer Jan Egeberg.

Bænken kan nemt opbevares bag en dør og otte bænke kan samles i en lille vogn på hjul, så de optager minimal plads. Selv om bænken kun fylder ganske lidt og er nem at klappe sammen, er den stabil og behagelig at sidde på. Designet er anonymt og simpelt, så bænken passer ind i enhver indretning.

- Det er en arkitektonisk styrke, at bænken er så simpel, og man bliver overrasket over, hvor meget siddeplads den egentlig giver. Den er helt sin egen herre, siger Jan Egeberg.

Beskrivelse
Tre-personers bænk med ben, der kan klappes op.

Designer
Egeberg + Thing, Danmark

Udførelse
Bænkens sæde er udført i formspændt finer, og sædets lette runding giver god siddekomfort. Ben i krom. Et unikt fjeder-system gør, at benene nemt kan klappes op, og bænken fylder nærmest ingenting. Fås i en smart vogn på hjul med plads til otte bænke. Fire vogne med hver otte bænke fylder en kvadratmeter, som giver 96 siddepladser.

Varianter
Sæde: formspændt finer i eg, valnød, sort og hvidt laminat

Mål
Højde: 43,3 cm
Længde: 120 cm
Bredde: 40,3 cm

Kilde: Fredericia Furniture

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13