23948sdkhjf

Træ og fiber i stedet for olie og plastic

Teknologisk Institut slår slag for materialeomstilling med netværkskonference i næste uge.
Hvis fossile råstoffer en dag er brugt op, må der findes andre resurser. Ikke bare som brændstoffer men også til varefremstilling.

Det erkender man hos Teknologisk Institut, som sætter fokus på problemstillingen med et fællesnordisk netværksarrangement i næste uge, 22. og 23. oktober. Der er især fokus på, hvordan træfibre kan udnyttes og eksempelvis erstattes plastic som materiale i mange sammenhænge.

I modsætning til olie kan træfiber først anvendes som brugsmateriale, genbruges til nyt materiale og sidste ende kan det brændes og danne energi.

- Hidtil har udviklingen foregået parallelt for anvendelse af henholdsvis træfibre og fibre fra afgrøder. Med lanceringen af netværket FiberTies har vi store ambitioner om at bygge vidensbro og skabe synergier mellem de to områder, siger Anne Christine Stenkjær Hastrup, som er faglig leder ved Center for Træ og Miljø på Teknologisk Institut.

Anne Christine Stenkjær Hastrup mener, at hele forsyningskæden i produktionen og i anvendelsen af biobaserede materialer som træfiber skal involveres.

- Perspektiverne i at udfase plastic og andre materialer af råstoffer til fordel for afgrøde- eller træfiberprodukter er enorme, men for at udnytte potentialet maksimalt er det bydende nødvendigt, at alle i både produktions- og anvendelseskæden er på bølgelængde, siger hun.

- Helt fra manden i marken eller skoven over producenter, forskere og i den anden ende designere med visioner om, hvordan biobaserede materialer kan skabe merværdi for forbrugeren. Med FiberTies kommer alle nøglepersonerne for første gang til at sidde i samme rum.

Netværket er blevet til i samarbejde mellem Teknologisk Institut Nordic Forest Research (SNS) and Nordic Joint Committee for Agricultural and Food Research (NJK).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109