23948sdkhjf

Actona tredobler indtjeningen

Omsætningen er øget med 11 procent, og resultatet før skat overstiger nu 70 millioner.
To års tilbagegang er vendt hos Actona Company, som i 2014/15 har formået at løfte omsætningen til det hidtil højeste niveau.

Sammenlignet med året før er der tale om en vækst på 11 procent, og det er en væsentlig årsag til, at resultatet er øget til hele 71,3 millioner kroner.

I årsrapporten fremhæves desuden et lavere omkostningsniveau og en positiv udvikling i datterselskaberne som en del af forklaringen på den markante fremgang. Et kig på regnskaberne viser, at datterselskaberne har bidraget positivt med 8,2 millioner kroner, hvorimod der sidste år var tale om et negativt bidrag på 1 million kroner. Hertil kommer finansielle indtægter for 17,5 millioner kroner. Sidste år var denne post negativ med 12 millioner kroner.

Actona fik i foråret ny ejer, da Lars Larsen overtog majoriteten af aktierne i selskabet, hvor også administrerende direktør Torben Villadsen, driftsdirektør Aksel Lægsgaard og kommerciel direktør Søren Damgaard er en del af den fremtidige ejerkreds.

- Actona har et stærkt navn i branchen og ledelsen ved, hvad der virker og har et meget fornuftigt syn på, hvordan virksomheden skal udvikles yderligere – så som ny hovedaktionær er mit job nu at give dem de bedste betingelser for, at de kan vokse sig endnu stærkere som selvstændig virksomhed, sagde Lars Larsen ved den lejlighed.

Jysk-milliardæren har siden givet udtryk for, at omsætningen i Actona skal fordobles i løbet af de næste fem år.

Ifølge administrerende direktør Torben Villadsen er forventningen da også, at omsætningen skal stige yderligere i det nye regnskabsår. I et interview med Folkebladet Lemvig peger han på USA og de asiatiske markeder som oplagte vækstområder:

- Det er ikke mange år siden, at begyndte at sælge til USA, og der har vi kun kradset i overfladen. Samtidig oplever vi en høj vækst i Asien, hvor middelklassen, som er vores kundegruppe, er i voldsom vækst, siger Torben Villadsen.

Til gengæld forventer direktøren en lavere indtjening i 2015/16, idet udviklingen i driftsresultatet formentlig ikke kan opveje kan opveje den valutagevinst, som er realiseret i 2014/15.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109