23948sdkhjf

VTI vil vokse videre

Nyt rekordregnskab giver blod på tanden hos limtræsproducenten, der har planer om nye og hurtigere maskiner og en større fabrik.
VTI – Vinderup Træindustri – har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2014/15, og resultatet på 12,6 millioner kroner er det bedste nogensinde.

- Det er vores vækstplan, der virker, og som begynder at give resultater, siger administrerende direktør, Bjarne Andersen.

Bedre rådgivning skaber vækst
Salget er øget med 23 procent i løbet af det seneste år, og ifølge direktøren skyldes det blandt andet, at VTI har styrket sin rådgivning og er blevet bedre til at indgå partnerskaber med kunderne:

- 70 procent af vores salg foregår til kunder i udlandet, og vores sælgere har udviklet sig til specialister, der er i stand til at rådgive kunderne om anvendelsen af limtræ, hvordan de opnår de laveste kostpriser, hvordan de producerer mest effektivt og så videre. Vi kan mærke, at kunderne er meget tilfredse med den rådgivning, de får, så det er absolut noget, vi fortsætter med og udvikler videre, siger Bjarne Andersen.

Væksten er bredt funderet med en positiv udvikling i ind- og udland inden for både limtræ til både møbler, vinduer, trapper og DIY.

Målet er en betydeligt højere omsætning
For Bjarne Andersen er det ikke kun resultatet, der er tilfredsstillende. Det er samtlige nøgletal, og det giver blod på tanden i virksomheden, som til februar kan fejre sit 40 års jubilæum:

- Vi går efter at ramme en betydeligt højere omsætning i 2020, fastlår direktøren uden dog at sætte konkrete tal på.

Det er ikke mindst VTI’s nyeste skud på stammen – det varmebehandlede Energywood – der skal være med til at løfte omsætningen til nye højder. Produktet er netop nu ved at blive introduceret på markedet, og Bjarne Andersen forventer stor interesse her, når fordelene ved det energibesparende, fingerskarrede limtræ slår rigtigt igennem, blandt andet i vinduesindustrien.

Nye maskiner, lean og større fabrik
VTI er i dag Europas største uafhængige limtræsfabrik. Den status skyldes, ifølge Bjarne Andersen, ikke mindst, at virksomheden gennem årene er blevet specialister i selv at udvikle maskiner til produktionen, der øger effektiviteten og forbedrer arbejdsmiljøet:

- Sammen med en dansk maskinleverandør er vi i gang med at udvikle en ny maskine, der kan køre to til tre gange så hurtigt, som dem vi har nu. Maskinen vil ikke nedbringe antallet af medarbejdere. Vores fokus er derimod til stadighed at få vores produktion gjort så strømlinet, at vi bliver endnu mere konkurrencedygtige og knivskarpe på priserne på verdensmarkedet, så der skal ansættes flere medarbejdere. Af samme grund går vi i kalenderåret 2016 i gang med at implementere et lean-projekt, så vi i alle processer kan blive endnu mere effektive, end vi allerede er, fortæller Bjarne Andersen.

VTI har desuden planer om en udvidelse af lagerfaciliteterne på fabrikken i kalenderåret 2016.
Læs mere om: vti
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095