23948sdkhjf

Møbelproducent anmeldt til politiet for vildledende prissammenligninger

Hurup Møbelfabrik A/S er blevet meldt til politiet for at annoncere med besparelser i forhold til såkaldte ”normale møbelhandler-priser”.
Hurup Møbelfabrik A/S annoncerede sidste år i tv og dagspressen med besparelser i forhold til såkaldte ”normale møbelhandler-priser”. I reklamerne var der afbilledet en række møbler. Ved hvert møbel var angivet en pris med normal møbelhandler-avance. Det blev oplyst, at man i forhold til denne pris sparede et bestemt beløb.

Foreningen af Danske Møbelhandlere klagede over annonceringen til Forbrugerombudsmanden, der bad møbelfabrikanten dokumentere, at de pågældende møbler rent faktisk havde været solgt til de oplyste normalpriser.

Dette var møbelproducenten ikke i stand til i tilstrækkelig grad, og sagen er derfor nu overgivet til politiet.

Sammenligninger med andre erhvervsdrivendes priser skal kunne dokumenteres
Det er Forbrugerombudsmandens opfattelse, at når en erhvervsdrivende sammenligner sine priser med andre erhvervsdrivendes priser, skal det kunne dokumenteres, at identiske varer rent faktisk sælges til disse priser på den del af markedet, som det er rimeligt at sammenligne sig med.

Det er markedsføringslovens § 3, der regulerer vildledende markedsføring.

Ifølge denne bestemmelse skal en erhvervsdrivendes annoncer, pjecer, reklamer og øvrige markedsføringsmateriale være korrekt og dokumenterbart. Der må ikke være vildledende oplysninger eller mangle information, som har betydning for forbrugerens vurdering af tilbuddet.


Kilde: Forbrugerstyrelsen - www.forbrug.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079