23948sdkhjf

Nyt CNC-bearbejdningscenter til profiler og stænger i alu og plast

Phantomatic T3A kaldes et nyt CNC-bearbejdningscenter fra Emmegi Group, en af verdens førende producenter af maskiner til bearbejdning af aluminium og plast.
Phantomatic T3A, der har 3 styrede akser, bearbejder emner i aluminium og lette legeringer generelt I op til 3 mm tykkelse. CNC-bearbejdningscentret er udstyret med et værktøjsmagasin med 4 pladser, alternativt 8 pladser som kan indeholde fx 2 vinkelaggregater og en klinge, sådan at der kan udføres bearbejdninger på op til 5 af emnets sider.

Med Phantomatic T3A kan et emne derfor færdigbearbejdes i én arbejdsgang. Der er mulighed for forskellige bestykninger. Værktøjsmagasinet kan naturligvis fyldes med de værktøjer, der passer til opgaverne i den enkelte produktion, og dermed tilpasses såvel ensartede emner, som emner med stor variation.

På Phantomatic spændes emnerne op på supporter på arbejdsbordet, der er flytbare under bearbejdningen. Disse supportere flytter automatisk emnet på tvær-aksen, hvilket giver et ekstra stort bearbejdningsområde – et design, der således er pladsbesparende i produktionen. En stor fordel ved Phantomatic T3A er er også, at den tværgående bevægelse gør ilægning og udtagning af emner nem.

Betjeningen af Phantomatic er overskuelig at gå til. Bearbejdningscentret leveres med en PC-baseret styring, med forprogrammerede makroer. Alle igangværende programmer kan gemmes i styringens hukommelse, og operatøren behøver således blot et enkelt tastetryk for at kalde et program frem igen. Dermen er omstillingstiden på Phantomatic reduceret til et minimum.

Traditionelt har en investering i store bearbejdningscentre krævet en produktion af en vis kapacitet. Med Phantomatic T3A er der nu også er åbnet op for mindre og mellemstore produktioner. Dermed er CNC også en oplagt afløser for standard bore- og kopifræsemaskiner, så bearbejdningen nu samles i én arbejdsgang – med større fleksibilitet, mindre spildtid og bedre kvalitet til følge.

Kilde: LindLarsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079