23948sdkhjf

Børge Mogensen i miniudgave

Japanske Norimitsu Takahashi har gjort små, håndlavede udgaver af danske designikoner til sin levevej. Nu sættes to Børge Mogensen-stole til salg hos Fredericia Furniture.
Hr. Norimitsu Takahashi nærer en stor kærlighed til dansk design fra især 1950’er og 60’erne. En kærlighed, der gør, at han for mange år siden kastede sig ud i et hobbyprojekt med at snedkere miniaturemodeller af danske klassikere.

I dag har han og hans hustru gjort det til deres levevej at producere små modeller, hvor hver enhed til et møbel laves og sammensættes i hånden. Hvor hr. Norimitsu Takahashi har specialiseret sig i at udvælge, finpudse og sammensætte al træarbejdet, har hans hustru lært at perfektionere de fine polstringer og små syninger.

Hos Fredericia Furniture var glæden stor, da det japanske ægtepar besluttede sig for at kreere to af virksomhedens største ikoner; ”Den Spanske Stol” og ”J39” af Børge Mogensen.

At det netop blev disse to stole, hænger sammen med, at Norimitsu Takahashi havde et brændende ønske om lave J39, fordi han har arvet et eksemplar fra sin far. Fredericia havde samtidig et ønske om at se ”Den Spanske Stol” i miniature. Derfor lanceres begge i miniature ultimo august i Fredericias Store & Showroom ved Israels Plads i det centrale København.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095