23948sdkhjf

Shape – den smilende stol

Et helt nyt indslag i året kollektionen fra Fredericia Furniture er stolen Shape. Stolen er designet af Susanne Grønlund, og da hun viste stolen frem, var der flere, der bemærkede, at stolens karakteristiske form med det store hul i ryggen lignende et stort smil.
Stolen Shape er designet af Susanne Grønlund, og karakteristisk for Susanne Grønlunds stil er humoren. Flere har bemærket at stolens form med det store hul i ryggen ligner et stort smil.

- Jeg kan godt lide, at tingene får et strejf af humor, siger designeren Susanne Grønlund.

Hun har modelleret stolen op i det formspændte materiale, og designet er skabt som en fortsættelse af den klassiske skandinaviske designtradition fra 50’erne med Arne Jacobsen i spidsen. Men Susanne Grønlund ville gerne gøre op med det retlinede og maskuline formsprog, og hun har på den måde skabt en stol med feminine og organiske former, som stadig er helt enkel i udtrykket og i tråd med materialerne.

- Stolen har en stram geometri, der giver fleksibilitet, styrke, lethed og god siddekomfort, siger Susanne Grønlund.

Stolen er konstrueret så ryglænet kan give sig lidt. Derfor kan man sidde og rokke ganske let, mens man spiser sin frokost eller bare nyder at sidde midt i et stort smil.

Fakta om Shape
Beskrivelse: Formspændt skalstol i finer eller højglanslaminat
Designer: Susanne Grønlund, Danmark
Producent: Fredericia Furniture

Udførelse
To formspændte dele giver stolen sin karakteristiske og lette, men også meget stærke konstruktion. Ben i krom og mat krom.

Varianter
Sæde i finer: Eg, valnød og den afrikanske træsort makassar.
Sæde i højglans laminat: Sort, hvid og limegrøn.

Mål
Højde: 76 cm
Siddehøjde: 47 cm
Bredde: 58 cmKilde: Fredericia Furniture

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078