23948sdkhjf

Fra billig MDF til dyrt egetræ

Forskere gør det nu muligt at få billig MDF til at ligne dyrt egetræ. Møbelbranchen kan se frem til at kunne fremstille smukke, billige og holdbare møbler af træaffald.
På det engelske University of Warwick kan forskere nu laserbehandle en MDF-plade, så den til forveksling ligner en egetræsplanke eller en anden dyr træsort.

Med den nye laserbehandling kan man pynte gevaldigt på MDF-pladen, der i rå form ikke er særlig køn. Laserbehandlingen hedder LaserCoat og baseres på en række mønstrerede afsvidninger med intense laserstråler vekslende med farvelægning.

- MDF er et glimrende og virkeligt brugbart materiale. Det er nemt at bearbejde og billigt. Det er sædvanligvis lavet af affaldsmaterialer, så det er mere miljøvenligt end rigtigt træ. Men som regel ser det temmelig kedeligt ud, når det er ubehandlet. Indtil nu har der ikke været andre udveje end at male det, siger doktor Ken Young fra Warwick University.

Fremover vil man kunne anvende MDF i rå form, dog kan det trænede øje se forskel på en laserbehandlet mdf-plade og en rigtig egetræsplanke.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081