23948sdkhjf

Mindre tilfredsstillende regnskab fra VKR Holding

VKR Holding der blandt andet ejer virksomheder inden for forretningsområderne ovenlysvinduer/skylights og facadevinduer offentliggjorde i sidste uge regnskabet for 2007. Resultatet efter skat faldt fra 1,9 mia. kr. til 1,4 mia. kr.
VKR Holding ejer virksomheder inden for fem forretningsområder: Ovenlysvinduer og skylights, facadevinduer, termisk solenergi, dekoration og solafskærmning og Naturlig Ventilation.

VKR Gruppens virksomheder er aktive i mere end 40 lande og har produktion i 14 lande. Omkring 90% af omsætningen finder sted uden for Danmark.

Udvikling i økonomiske forhold og aktiviteter
For VKR Gruppen var 2007 et mindre tilfredsstillende år vurderet på de økonomiske resultater. Efter en årrække med meget tilfredsstillende indtjening faldt resultatet efter skat fra 1,9 mia. kr. i 2006 til 1,4 mia. kr. i 2007, hvilket var under det forventede.

Nettoomsætningen øgedes med ca. 7% til 17,4 mia. kr. i 2007. Væksten i omsætningen var hovedsageligt organisk, idet eksisterende virksomheder bidrog med ca. 5% point af den samlede omsætningsvækst.

Samlet blev resultatet i 2007 ikke som forventet ved årets begyndelse både grundet en anderledes markedsudvikling og grundet færre interne forbedringer end forudsat. Relevante omstillinger blev iværksat sidst på året. Ledelsen anser samlet set resultatet som mindre tilfredsstillende.

Forretningsområderne ovenlys- og facadevinduer
VELUX er fortsat den største bidragsyder til VKR Gruppens omsætning og resultat, mens den procentuelt største vækst kommer fra de øvrige forretningsområder. VELUX startede 2007 godt, men blev efterfølgende påvirket af skift i konjunkturerne og specielt den mindre vækst end forventet på de vigtige tyske og amerikanske markeder. Resultatet blev under forventet, men anses for acceptabelt i lyset af de volatile markedsforhold.

Forretningsområdet for facadevinduer havde en betydelig vækst i omsætningen i 2007, og varemærkerne forbedrede markedspositionerne. Men ubalancer i produktionen samt manglende produktivitetsudvikling kombineret med stigende råvarepriser var hovedårsagerne til, at resultatet blev mindre tilfredsstillende.

Forventninger til 2008
Det forventes, at de ydre rammer for VKR Gruppens aktiviteter i 2008 vil blive mindre positive end i de senere år, da aktiviteten inden for byggeindustrien på en række hovedmarkeder er aftagende. I flere markeder forventes således et fald i nybyggeri, specielt af boliger.

Der er naturlige variationer fra land til land og mellem de forskellige forretningsområder, men samlet set forventes 2008 at vise mindre gunstige overordnede markedsvilkår end i 2007.

2008 bliver således påvirket af tilpasninger og omstillinger til de nye markedsvilkår. Resultatmæssigt er målsætningen et resultat for VKR Gruppen mindst på niveau med 2007.

Kilde: VKR Holding

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094