23948sdkhjf

Krone Vinduer lægger historisk underskud bag sig

En styrket ledelse og en udvidet produktion skal rette op på et 2014, der kostede over 11 millioner kroner på bundlinjen.
Efter et første halvår på meget lavt blus fik Krone Vinduer gang i hjulene henover sommeren, og i efteråret 2014 fik fabrikken travlt – alt for travlt.

- Vi havde egentlig en god ordrebeholdning i første halvår, men projekterne blev udskudt, og det gav en alt for høj aktivitet i andet halvår, fortæller administrerende direktør Kaj Bundgaard til Wood Supply.

Det høje aktivitetsniveau, kombineret med nogle få, og meget komplekse enkeltordrer, viste sig at være en giftig cocktail. Trods en stigning i aktiviteten på 15 procent blev resultatet på bundlinjen forvandlet fra et plus på 3,1 mio. kr. før skat i 2013 til et minus på 11,2 mio. kr.

Det er Krone Vinduers første tabsgivende regnskabsår i de knap ti år som selvstændigt selskab, og som følge af underskuddet besluttede ejerkredsen i sidste måned at gennemføre en kapitalforhøjelse på 5 mio. kr.

Har taget konsekvensen
Ifølge Kaj Bundgaard tog ledelsen øjeblikkeligt konsekvensen af det katastrofale efterår. Lars Irskov blev fra årsskiftet ansat i en nyoprettet stilling som økonomidirektør, og produktionsledelsen blev styrket med en kvalitets- og servicekoordinator. Dette, sammenholdt med forbedringer af den interne styring, har skabt bedre opfølgning og et langt større overblik i virksomheden:

- Vi kan ikke styre kundernes efterspørgsel, men vi har fået redskaberne til at køre en mere jævn og kontinuerlig produktion. Vi satte flere ting i gang i 2014, som vi har fået glæde af fra første færd i 2015, fortæller Kaj Bundgaard.

Han henviser blandt andet til, at Krone Vinduer i december afsluttede byggeriet af en ekstra hal, hvor to nye produktionslinjer øger kapaciteten med 50 procent. Det gør virksomheden i stand til at håndtere en større ordremængde, men sidste års underskud har gjort virksomheden mere påpasselig:

- Vi har lært, at vi skal være langt mere konsekvente og realistiske i forhold til, hvad vi siger ja til. Hvis vi ikke kan klare opgaven, er det bedre at sige nej tak, siger Kaj Bundgaard.

Det vigtigste er sorte tal på bundlinjen
Krone Vinduer har fået en flyvende start på 2015. Ved udgangen af maj måned er omsætningen dobbelt så høj som på samme tidspunkt sidste år, og det giver en forhåbning om, at 2014-underskuddet forbliver en enlig svale.

- Normalt er vinter- og forårsmånederne lidt sløve i vores branche, men det ser helt anderledes ud i år. Samtidig har vi flere store og spændende ordrer på vej ind, så jeg ser meget positivt på resten af 2015. Efter et træls 2014 forventer vi, at 2015 bliver et år, hvor vi igen har sorte tal på bundlinjen. Det er det absolut vigtigste, understreger Kaj Bundgaard.

Det er både Danmark, Norge og Storbritannien, der markerer sig positivt, og Krone Vinduer oplever stigende efterspørgsel fra både nybyggeri og renoveringsmarkedet.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109