23948sdkhjf

Ikke to dage er ens hos Vestjysk Modelsnedkeri

Hos Vestjysk Modelsnedkeri er ikke to dage ens. Virksomheden har nemlig specialiseret sig i at fremstille prototyper til den danske industri – og virksomheden favner bredt – lige fra produktionsmodeller af æggebakker til prototyper af designersofaer sideløbende med det mere traditionelle produktionsprogram til metalindustrien.
På Morsøgade i Esbjerg hos Vestjysk Modelsnedkeri fyldes dagene med mange forskelligeartede opgaver som fremstilling af prototyper af sofaer og borde, produktionsmodeller af gearkasser til skibsmotorer og æggebakker samt udformningen af skulpturer for en af Danmarks førende kunsterne.

Det er hovedsageligt fremstilling af prototyper, der fylder i ordrebogen, men også det traditionelle håndværk inden for metalindustrien er i højsædet. Men uanset om det drejer sig om det ene eller det andet, er omdrejningspunktet og drivværket i Vestjysk Modelsnedkeri det 5-aksede simultane CNC-bearbejdningscenter, der kan klare emner på 1000x2250x600.

Fremstilling af prototyper
Når Vestjysk Modelsnedkeri får en opgave med at fremstille prototyper, er det som oftest i kundens udviklingsfase, og her er ingen opgave for lille og ingen for stor.

Møbelfabrikanter, underleverandører og værktøjsmagere står i kø for at få fremstillet en prototype af et produkt i så forskellige materialer som træ, plast, blokmateriale og skum.

En prototype er som regel kun beregnet til at bruge én gang eller til at skabe et indblik i, hvorledes et produkt, et møbel eller et stykke værktøj kommer til at se ud.

Traditionelt håndværk inden for metalindustrien
Udover prototypefremstilling har Paul Østergaard holdt fast i de gamle traditioner med fremstilling af produkter til metalindustrien. Her har man blandt andet produceret gearkasser til skibsmotorer, æggebakker til Hartman og dele til vindmølleindustrien.

I denne forbindelse er der tale om produktionsmodeller i træ, der kan bruges igen og igen og igen, hvilket selfølgelig stiller store krav til Vestjysk Modelsnedkeris kvalitet.

En bred vifte af samarbejdspartnere
Vestjysk Modelsnedkeri samarbjeder med møbelproducenter, underleverandører, værktøjsmagere og mange, mange andre fra den danske industri. Et af de seneste samarbejder, som Paul Østergaard er særligt stolt over, er samarbejdet med den store danske kunstner Tal R. Det danske talent befinder sig på listen over de 100 bedste kunstnere i verden.

Vestjysk Modelsnedkeri har i forbindelse med Tal R’s kommende udstilling i London fremstillet en række skulpturer i træ.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078