23948sdkhjf

Gabriel opjusterer efter stærkt halvår

God ordreindgang og stigende omsætning inden for alle forretningsområder baner vej for nyt rekordår.
Gabriel leverede i 2013/14 sit bedste regnskab nogensinde, men meget tyder på at rekorden kan blive slået allerede i år.

Således er den nordjyske producent af møbeltekstiler kommet stærkt gennem regnskabsårets første seks måneder, hvor omsætningen er øget fra 144,4 til 162,3 mio. kr. Samtidig er driftsresultatet forbedret fra 14,5 til 15,3 mio. kr.

- Omsætningsudviklingen fremkommer som resultat af vækst i samtlige forretningsområder og på størstedelen af de geografiske markeder, skriver Gabriel i sin periodemeddelelse.

Som en konsekvens af den positive udvikling opjusterer ledelsen nu forventningerne til hele regnskabsåret. I den seneste årsrapport gik meldingen på en organisk vækst i omsætningen i niveauet 5 procent og et primært resultat (EBIT) på niveau med 2013/14. Nu forventes en organisk vækst i niveauet 10-15 procent og et forbedret primært resultat (EBIT).

Polsk investering og nyansættelser koster på bundlinjen
At indtjeningen ikke stiger i samme takt som omsætningen hænger blandt andet sammen med, at koncernens personaleomkostninger er øget med 16 procent. Gabriel har ansat medarbejdere i den nyetablerede polske polsterenhed, FurnMaster, og samtidig foretaget yderligere ansættelser i salgs- og udviklingsfunktionerne.

- Ledelsen er bevidst om, at investeringerne i etablering af både FurnMaster Sp. z o.o. og stigende salgsaktiviteter øger koncernens kapacitetsomkostninger hurtigere, end der på kort sigt kan skabes indtjening herfra. Udviklingen i både eksterne omkostninger og personaleomkostninger følger de lagte planer for indeværende regnskabsår, skriver Gabriel.

Etablering af Furn-Master forløber efter planen og for at sikre den fortsatte drift og udvikling har Gabriel investeret i 10.000 kvadratmeter produktionsfaciliteter i Swiebodzin, Polen. Der er tale om en investering på 12,2 mio. kr., som midlertidigt er finansieret via koncernens driftskredit.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063