23948sdkhjf

Børnebørn får del i Velux-milliarder

En af Danmarks største industrivirksomheder har fået nyt blod i ejerkredsen.
Seks børnebørn af ovenlysgiganten Velux’ stifter, Villum Kann Rasmussen, har fået værdifulde aktier i holdingselskabet VKR, som sidste år omsatte for 16 mia. kr. Det skriver Finans på baggrund af en aktindsigt hos Erhvervsstyrelsen.

Hidtil har det kun været kendt, at stifterens to sønner, Lars Kann-Rasmussen og Hans Kann Rasmussen, ejede selskabet sammen med Villum Fonden, som er største aktionær.

- Jeg håber, og er helt overbevist om, at de vil prøve at være gode aktionærer, siger Lars Kann-Rasmussen, a-aktionær og tidligere bestyrelsesformand i såvel VKR Holding som fonden bag.

Ifølge Steen Thomsen, professor ved Copenhagen Business School, er ejerskiftet en "naturlig udvikling".

- Der, hvor det kan blive et problem, er, hvis man sætter sig på virksomheden, men det er ikke det, der er tilfældet her. Det er en professionelt ledet virksomhed, siger han med henvisning til selskabets direktion og bestyrelse.

Den nye generation i VKR's ejerkreds består af Jens Kann-Rasmussen, Mads Kann-Rasmussen og Astrid Kann-Rasmussen samt Kristian Kann-Rasmussen, Emilie Kann Elten samt Anders Kann Elten og sidder til sammen på 8,98 procent af B-aktierne i VKR Holding. Lars Kann-Rasmussen og Hans Kann Rasmussen ejer henholdsvis 5,46 procent og 3,64 procent A-aktier, mens Villum Fonden ejer 81,92 procent B-aktier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532