23948sdkhjf

Ind bag facaden på dansk design

Over 40 af landets førende designvirksomheder er med, når København gentager succesen med ”3daysofdesign”.
”Tag med til tre oplevelsesrige dage fyldt med dansk design, og alt hvad det rummer!”

Sådan lyder opfordringen fra en håndfuld virksomheder i Pakhus 48 i Københavns Frihavn, der til daglig huser permanente showrooms for flere førende designvirksomheder.

3daysofdesign er en designevent, hvor flere end 40 designvirksomheder inviterer inden for i showrooms, forretninger og designinstitutioner til oplevelser med fokus på møbler, belysning og designobjekter.

Arrangementet giver således kunder, branchefolk, indkøbere og designinteresserede mulighed for at komme bag facaden og deltage i events, produktlanceringer, udstillinger og foredrag om design.

Inddrager hele byen
3daysofdesign blev afholdt for første gang i 2014, hvor et stort antal journalister, kunder, indkøbere og branchefolk var med til at gøre initiativet til en succes. I år er der lagt op til en endnu større event med næsten dobbelt så mange udstillere rundt omkring i København.

- Det er fantastisk, når man oplever spontane og positive reaktioner fra besøgende, hvilket netop var tilfældet med sidste års 3daysofdesign-arrangement. Vi blev mødt med et væld af positive kommentarer fra de mange besøgende, der hyldede det faktum, at hele København fungerede som et stort designmekka. Derfor ser vi rigtig meget frem til at afholde dette års arrangement, siger Joakim Lassen, direktør i Montana og medstifter af 3daysofdesign.

Arrangørernes fokus at inddrage hele København er ifølge indehaver Michael Anker fra Anker & Co. årsagen til, at det er lykkedes at skabe international bevågenhed:

- Der er hård konkurrence med udlandet om at tiltrække udenlandske kunder og opkøbere, men netop dét, at man har formået at inddrage alle de eksisterende og smukke showroom i København som en aktiv del af arrangementet, bevirker, at det ikke kun er enkelte brands men hele København, som inviterer til en design og arkitekturoplevelse ud over det sædvanlige, siger han.

I lighed med sidste år har arrangørerne valgt at tilbyde gratis transport til lands og til vands i form af gratis båd- eller busservice. I samarbejde med GamFratesi Design Studio er der udarbejdet et programhæfte, som guider og inspirerer de besøgende til at udforske de deltagende designsteder rundt omkring i byen.

De deltagende virksomheder:
&shufl, &tradition, Add a Room, Alias, anker & co, Arper, boform, By & Havn, Byggeselskabet Maj, Carl Hansen & Søn, Dawn, Danish, Dansk Arkitektur Center, Designmuseum Danmark, Dinesen, Dornbracht, Engelbrechts, Erik Jørgensen, Fabula Living, File Under Pop, Flos, Frama, Fredericia, Fritz Hansen, Georg Jensen, Getama, Grid, Gubi, Kvadrat, Kvänum, Le Klint, Living Divani, Louis Poulsen, Luceplan, MA/U Studio, Montana Mobile, Montana, Muuto, nyt i bo, Onecollection, PP Møbler, Paustian, Please wait to be seated, Rud. Rasmussen, Trip Trap by Skagerak, Uno form, Vola.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095