23948sdkhjf

Kvik taber millioner på dårlige butikker

Tab på franchisetagere koster på bundlinjen. Nogle af butikscheferne er ikke dygtige nok, mener direktør.
Når Kvik i løbet af kort tid offentliggør sit 2014-regnskab, vil det være med et driftsresultat, der er 12 procent lavere end i 2013. Det skriver dagbladet Børsen.

En del af forklaringen skal findes i, at køkkenkoncernen har tabt et tocifret millionbeløb på sine franchisetagere:

- 25-30 pct. af vores franchisetagere har udfordringer. Ikke fordi vores brand eller produkter fejler noget – for det gør de ikke – eller fordi butikken ligger forkert, men fordi lederen i butikken ikke er dygtig nok. Det arbejder vi med. Men det trækker os ned, siger administrerende direktør Jens-Peter Poulsen til Børsen.

Bedre ledere til de dårligste butikker
Kvik ejer selv 20 af de 134 butikker i kæden – resten er ejet af franschisetagere. Den gennemsnitlige indtjening i butikkerne steg med omkring 50 procent sidste år, men tallet dækker over nogle rigtigt godt og nogle rigtigt dårligt præsterende butikker.

Ifølge Jens-Peter Poulsen er problemerne isoleret til den nederste fjerdedel, og løsningen er at få nye og bedre ledere ind i disse butikker.

Kvik har indledt 2015 med tocifret procentvis vækst i første kvartal, og ifølge Børsen forventer ledelsen ”en høj encifret fremgang” for hele året.

Link til artikel i Børsen: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/... ,
Læs mere om: Kvik
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11