23948sdkhjf

Wegner-pris uddeles med kongelig deltagelse

Prins Joachim er med, når Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune uddeler en ny pris for at hylde Hans J. Wegner.
En ny Wegner-pris bliver nu uddelt for første gang. Og det bliver med kongelig deltagelse. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim har nemlig givet tilsagn om at deltage i prisuddelingen, der finder sted onsdag den 22. april i den verdensberømte danske møbeldesigner Hans J. Wegners fødeby, Tønder.

Bag uddelingen står Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune. Med prisuddelingen ønsker museet og kommunen at hædre det anerkendte bysbarn, der sidste år ville være fyldt 100 år. Indstiftelsen af Wegner Prisen lægger sig i forlængelse af en række aktiviteter, som museet og kommunen sammen med andre lokale aktører gennemførte i fjor for at markere Hans J. Wegners 100 års dag.

- Med uddelingen af Wegner Prisen viderefører vi hyldesten og anerkendelsen af Hans J. Wegner ud over 100 årsdagen. Samtidig er formålet med prisuddelingen at sætte fokus på Tønder som Wegners fødeby og at synliggøre Kunstmuseet som formidler af Wegners betydning for nordisk kunst og design, fortæller borgmester Laurids Rudebeck, der er formand for juryen for Wegner Prisen.

Wegner Prisen vil fremover blive uddelt en gang om året til en designer, der har bidraget væsentligt til nordisk designudvikling eller en person, som bidrager til at udbrede kendskabet til Wegners virke. Prisen består af et kontant beløb på 25.000 kr., en Wegner-stol og et arrangement i form af en udstilling, et foredrag eller anden form for formidling på Kunstmuseet i Tønder.

Forinden tager juryen prismodtageren med på en lille rundvandring i Wegners fodspor i Tønder by. Her skal modtageren blandt andet se Wegners fødehjem, hvor der i anledning af 100 års dagen sidste år blev opsat en mindeplade. Prismodtageren får også lejlighed til at se, hvor Wegner gik i skole og stod i lære, og der bliver naturligvis også et besøg i Vandtårnet, der rummer en permanent udstilling af Wegner-stole.

Uddelingen af Wegner Prisen den 22. april finder sted i Kunstmuseets café.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078