23948sdkhjf

Nye stole skal lette presset på arbejdsmarkedet

I omegnen af 700.000 danskere lider af alvorlige rygsmerter, smerter der i dag er årsag til 2/3 af sygefraværet blandt folk med stillesiddende arbejde. Dette har fået den aalborgensiske producent af ergonomiske stole, VELA, til at udvikle en ny stol, der forebygger og afhjælper rygproblemer.
Den aalborgensiske producent af ergonomiske stole, VELA, har udviklet en ny stol, der forebygger og afhjælper rygproblemer.

- Det er et faktum, at stillesiddende arbejde giver rygproblemer - og et stigende sygefravær.Når mere end hver tredje voksne dansker i dag har stillesiddende arbejde, og arbejdsmarkedet i forvejen er presset, er det klart for enhver, at der er brug for nye tiltag, konstaterer salgs- og marketingdirektør hos VELA, Poul Erik Jensen.

Designer Sofie Hemmert har analyseret siddestillinger og belastninger på siddeknoglerne, og har på baggrund af resultaterne udviklet et specieldesignet sæde, som kan bevæge sig, og dermed træner ryg, lænd og mavemuskler effektivt, mens man arbejder.

- Omfanget af rygproblemer har inspireret mig til at gøre en forskel og udvikle et sæde, som er helt unikt og anderledes end noget andet på markedet. Moderne kontorstole har mange indstillingsmuligheder og giver god mulighed for at fastlåse kroppen i en behagelig stilling. Men det er problematisk at sidde længe i den samme stilling, og VELA Samba 410 er udformet, så den understøtter kroppes egen bevægelse, fortæller Sofie Hemmert.

VELA Samba-stolen er allerede blevet mødt med begejstring blandt ergoterapeuter og kiropraktorer:
- Som behandler har jeg set mange forskellige produkter, men det særlige ved VELA Samba 410 er en speciel konstruktion, hvor en kontrolleret rotationsbevægelse kombineres med et løft af korsbenet, der giver kroppen et fremadrettet løft. Med VELA Samba 410 kan patienten holde sin ryg i bevægelse, og det er ganske genialt. Vi anbefaler derfor VELA Samba 410 som supplement til patienter med problemer i ryg og lænderegionen, fortæller kiropraktor Niels Peter Carstens fra Kiropraktor Klinikken i Vejgård.

Overvægt holder folk ude af arbejdsmarkedet
Det er imidlertid ikke kun rygproblemer, der holder folk ude af det danske arbejdsmarked. Også overvægt er et stigende problem, og i 2006 fastslog en rapport fra Sundhedsstyrelsen, atsvært overvægtige i gennemsnit har ca. tre årlige sygedage mere end normalvægtige.

- Der er ingen tvivl om, at overvægt skal forebygges snarere end helbredes. Men manglen på arbejdskraft har skabt et stort behov for, at de overvægtige får hjælp til at forblive på arbejdsmarkedet trods deres eventuelle helbredsmæssige begrænsninger, konstaterer salgs- og marketingdirektøren.

VELA har på den baggrund udviklet en ny kontorstol til overvægtige, VELA Latin 400, der ligner en almindelig kontorstol, men som tåler op til 155 kg mod en normal kontorstols 125 kg.

- En god og ergonomisk kontorstol gør det muligt for brugeren at fokusere på arbejdsopgaverne, fordi den ikke belaster kroppen unødvendigt. Det er hele filosofien bag vores nye produkter: at hjælpe brugerne til at blive på arbejdsmarkedet uanset deres fysiske tilstand, slutter salgs- og marketingdirektør Poul Erik Jensen.

Kilde: VELA

Læs mere om: VELA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08