23948sdkhjf

IKEA Danmark runder to milliarder i omsætning

Der er fortsat vind i sejlene hos IKEA Danmark, som var 32 år om at runde en milliard kroner i omsætning, men blot seks år mere om at nå en omsætning på to milliarder.
IKEA Danmark runder to milliarder i omsætning.

I perioden fra 2001 til 2007 steg besøgstallet i IKEAs varehuse fra fire millioner til syv millioner, hvilket svarer til, at alle danskere mellem 18 og 65 år tager turen til IKEA to gange årligt.

17 % vækst – og investering i fremtiden
IKEA Danmark har særligt siden 2003 oplevet en markant vækst og blot siden sidste årsregnskab har boligindretningsvarehuset øget sin omsætning med 17 % fra 1,7 mia. til 2,1 mia.

Dog er resultatet gået en smule tilbage fra 214 mio. til 207 mio. Reduktionen i resultat skyldes tre faktorer. Den ene faktor er prisnedsættelser. Derudover er der øgede personaleudgifter til mere end 100 flere ansatte og til en ny omfattende benefitpakke for de ansatte. Endelig er der investeret i den planlagte ekspansion, som vil fordoble IKEAs butiksareal.

- Der er tale om investeringer i den fremtidige forretning. For os er det essentielt fortsat at være de billigste på markedet, men det er lige så vigtigt at forbedre forholdene for vores ansatte. Endelig står vi foran vores største satsning med nye varehuse i Odense, Aalborg og Århus inden 2012, siger Thomas Uhd, IKEA Danmarks PR & Kommunikationsansvarlige.

Design, kvalitet og funktion – til lav pris
Den positive udvikling for IKEA hænger sammen med danskernes ønske om at købe designede møbler og boligtilbehør i en ordentlig kvalitet uden at betale skyhøje priser. Udviklingen hos IKEA viser tydeligt, at danskerne har fået øjnene op for, at IKEAs lave priser ikke er udtryk for lav kvalitet og dårligt design.

- IKEAs brede sortiment appellerer i høj grad til et stort udsnit af den danske befolkning, som ønsker velindrettede hjem, men som hverken ønsker at bruge formuer på boligindretning eller gå på kompromis med kvalitet og design, udtaler Thomas Uhd.

Kilde: IKEA Danmark

Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094