23948sdkhjf

Året, der gik med Wood Supply

Wood Supply ser tilbage på året, der gik i træ- og møbelindustrien. Det blev et år fyldt med op- og nedture for virksomhederne i branchen: fyringer, opkøb, betalingsstandsninger, fremgang, oprustning og en kamp mod kopimøbler.
Det er med vemod, at Wood Supply må gå på juleferie efter et spændende år med den danske træ- og møbelindustri - på godt og på ondt.

ITH, MCDonalds & Tvilum-Scanbirk
Som noget af det første i det nye år blev selskabet ITH’s frasalg af datterselskaberne Lilleheden, Palsgaard Træ, PLUS og Høeg Hagen endelig en realitet. Salget var gældende fra 31. december 2006. Som året 2007 skred frem blev det mere og mere tydeligt, at ITH vendte træ- og møbelindustrien ryggen, og i stedet sagde goddag til sol- og vindenergi og til sidst tog navnet Renewagy.

I februar kunne McDonalds for første gang prale af, at Ægget, Svanen og en række andre kendte Arne Jacobsen møbler havde holdt deres indtog i de gyldne buers restauranter. Burgerkæden og Fritz Hansen indledte et samarbejde, som Fritz Hansen stoppede senere på året, da det viste sig, at McDonalds, udover de ægte møbler fra Fritz Hansen, også købte kopier af de berømte designermøbler.

Saml-selv-møbel-giganten Tvilum-Scanbirk rendte også ind i problemer. Inden for en uge sagde koncernen farvel til adm. direktør Ole Lund Andersen og økonomidirektør Ib B. Jensen. Efterfølgende nedskrev Masco, Tvilum-Scanbirks amerikanske ejere, værdierne i koncernen med halvanden mia. kr.

HTH, Copenhagen Furniture Fair, Astralis & Fængslende Design
I april måned kunne HTH køkken-koncernen afsløre et regnskab for 2006 med en omsætning på 1,6 mia. kr. og et resultat efter skat på 187 mio. kr. Samtidig løftede HTH sløret for en ny strategi, der skulle fokusere på automatisering i produktionen og videreuddannelse af samtlige salgskonsulenter med henblik på at øge koncernens konkurrence-evne.

Med forårets komme, blev de røde løbere rullet ud ,og Bellacenteret slog dørene op til årets store møbelmesse i Danmark, Copenhagen Furniture Fair, der i år bød på både designmøbler i særklasse, udenlandske designere og et bud på fremtidens kontor. Messen var velbesøgt, men ikke desto mindre lancerede arrangørerne i september, at messen til næste år, ud over et nyt navn, CODE 08, også får et nyt koncept.

Juni måned var præget af en af Danmarks største møbelfabrikkers konkurs. Det lykkedes alligevel ikke for Astralis, efter en turn-around, at holde skruen i vandet, og i juni måned drejede man nøglen rundt.

I løbet af hele året har træ- og møbelindustrien haft fokus på de mange piratkopier, der vælter ind over Danmarks grænser. Foreningen Dansk Møbelindustri har i 2007 søsat en storstilet kampagne ”Fængslende Design”, der skal virke forbyggende for piratkopiereing.

Bodilsen, Junget & Danfold
I august måned, vel tilbage fra sommerferie, kunne Bodilsen meddele, at man, efter år med underskud og modgang, nu var ved at få fodfæste igen. Dog måtte man senere på året sige farvel til både den adm. dirketør og produktionschefen. Samtidig kunne danske Kompan afsløre, at man havde slået klørerne i den svenske konkurrent Slottsbro AB.

I oktober måned ønskede totalleverandør af værktøj og maskiner til træ og møbelindustrien Junget at synlliggøre åbningen af virksomhedens kontor i Solrød Strand. Det skete med en stor udstilling af maskiner og værktøj i et tre dage langt åbent hus.

November måned kom med regn og kulde, men hos skuffeside-producenten Danfold på Mors, var regn og rusk ikke af betydning. Her er man nemlig på vej mod en notering på mini-børsen First North.

2007 går på held
Året sluttede med kapitalfonden Axcels opkøb af 32 ud af de 39 IDEmøbler i Danmark, samtidig med at Ikea kunne oplyse, at man udvider i Danmark med nyt varehus i Aalborg samt tilbygning og udvidelse i Odense og Århus.

Woodman Scandinavia gik midt december i betalingsstandsning, og trafikminister Carina Christensens møbelfabrik Rugballe Møbelfabrik er hårdt presset af den stigende konkurrence inden for branchen.

Året i træ- og møbelindustrien blev en mærkelig blanding af succes-historier og drømme, der brast. Dermed er grundlaget lagt for et spændende 2008.

Så det er med håbet om et snarligt gensyn, at Wood Supply ønsker alle sine læsere en glædelig jul og et godt og indbringende nytår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125