23948sdkhjf

Køb af kopivarer skal nu straffes

Venstre og Socialdemokratiet vil nu gå ind i kampen mod piratkopiering af mærkevarer. Nu skal aftagerne – altså forbrugerne – af de mange kopivarer straffes ved køb af de ulovlige varer.
Der er politisk opbakning fra de to største partier, Socialdemokratiet og Venstre, til erhvervsorganisationernes krav om bødestraf til forbrugere, der køber ulovlige kopivarer.

Lovgivningen skal skærpes for at komme det stigende salg af piratkopier til livs. En undersøgelse viser nemlig, at hver fjerde dansker har købt falske mærkevarer, og tre fjerdedele af dem var udmærket klar over, at der var tale om en kopi.

- Producenterne og forhandlerne af kopivarer har stjålet rettighederne fra den virksomhed, som har investeret i en mærkevare. Derfor er det en form for hæleri, når forbrugeren køber piratkopier. Jeg er enig i, at det bør føre til bødestraf. Det vil sende et klart signal om, at det ikke er acceptabelt, siger Jacob Jensen, erhvervspolitisk ordfører for Venstre.

Han finder det forkert, at danskerne med de nuværende regler frit kan købe piratkopier til eget forbrug, selvom de ved, at varen er ulovlig fremstillet.

Politikerne fra begge partier er dog enige om, at bødestraf til forbrugerne ikke skal stå alene. Der skal selvfølgelig også sættes hårdt ind overfor producenterne og distributørerne af de ulovlige kopier.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079