23948sdkhjf

Afmatning i træ- og møbelindustrien

For andet kvartal i træk er forventningerne til den nærmeste fremtid i træ- og møbelindustrien negative. Afmatningen i den danske økonomi er sat ind i træ- og møbelindustrien. Tallene peger alle i samme retning: Nedad! Det skriver Træets Arbejdsgiverforening.
Når man kigger på konjunkturtallene for 4. kvartal for træ- og møbelindustrien, er det svært at bevare optimismen. For andet kvartal i træk er forventningerne til fremtiden negative i træ- og møbelindustrien – og langt under den øvrige fremstillingsindustri. Afmatningen er sat ind. Det skriver Træets Arbejdsgiverforening.

Forklaringerne på de triste tal og fremtidsudsigter er mange.
Væksmulighederne herhjemme er brugt op, og der er stigende import. Faldet på hjemmemarkedet forventes at blive på 2 – 2,5% til næste år. Et dårligt ejendomsmarked med stigende renter indebærer hårdere vilkår for træ- og møbelindustrien. Presset fra de højere og stadigt stigende råvarepriser er heller ikke befordrende for træ- og møbelindutriens fremtid.

Lyspunkter i tallene er, at det ikke er alle underbrancher, der er ramt af det negative fremtidssyn. Det er ganske rigtigt gået skidt for møbelfabrikkerne, men hos køkkenproducenterne og på andre områder går det strygende – ikke mindst i eksport-øjemed.

Meldingerne fra markedet underbygger dog ikke disse forhold.

Artiklen på www.ta.di.dk

Kilde: Træets Arbejdsgiverforening

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096