23948sdkhjf

Lind Møblers slovakiske eventyr

Møbelproducenten Lind Møbler har på grund af produktion i Slovakiet kunne fastholde storkunden Ikea. På virksomhedens fabrik i Slovakiet producerer 540 slovakere stole og sofaer til europæiske storkunder.
I 2000 kunne Lind Møbler, takket være en ivrig og handlekraftig borgmester i den lille by Krupina i Slovakiet, rykke ind i en 6.500 m2 stor fabrik. Og det var starten på Lind Møblers slovakiske eventyr, men turen mod succes er ikke forløbet helt gnidningsløst.

Lind Møblers fabrik i Krupina er i dag udvidet til det firedobbelte og medarbejderstaben er vokset fra 130 til 540 – og det til trods for, at man i 2004 måtte afskedige et par hundrede ansatte.

I hovedtræk er det gået godt for Lind Møbler i Slovakiet, men ind imellem har der været små bump i vejen, som man har arbejdet sig udenom eller henover. Især de stærkt autoritetstro og forsigtige slovakere har man arbejdet meget med og gør det stadig. Virksomhedens mål er at få slovakerne til at tage initiativer inden for de givne rammer.

Så bortset fra de høje byggeomkostninger, en stærk slovakisk valuta, der har svækket konkurrenceevnen, har Lind Møbler opnået det, de ville i Krupina. Masser af arbejdskraft til billige penge, selvom det i dag tager længere tid end tidligere at få besat en stilling.

- Hvis vi ikke havde gjort det her, havde vi ikke haft den store kunde, Ikea, som vi har arbejdet sammen med i 35 år. Ikea har fordoblet sine ordrer på et år, og det er en udfordring, når der også skal være plads til andre kunder, siger adm. direktør Torben Hvirring til ErhvervsBladet.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094