23948sdkhjf

Højteknologisk og mulitfunktionelt CNC-bearbejdningscenter

Morbidellis Planet MX til boring, fræsning og kantlimning er et multifunktionelt CNC-bearbejdningscenter, som udmærker sig ved største fleksibilitet mht. opgaver.
Morbidelli, der er et selskab i SCM Gruppen (verdens største maskinproducent), har udviklet et multifunktionelt CNC-bearbejdningscenter, hvor kantlimning af faconemner i næsten alle tænkelige former kan udføres og hvor bore- og øvrige fræseopgaver kan foretages i én og samme opspænding.

Planet MX er udviklet for at tilfredsstille de virksomheder, der har en meget forskelligartet produktion, samtidig med at volumen er lille eller mellemstor. Maskinen kan konfigureres sådan, at den kan opfylde stort set alle tænkelige opgaver, ned til 20mm indvendig radius og på emner med op til 60mm tykkelse.

Kantlimning foregår med et nyt automatisk limpåføringssystem, som er udviklet af Morbidelli og patenteret. I modsætning til andre kendte systemer på markedet påfører maskinen limen direkte på emnets kanter i stedet for på kantbåndet. Ved at benytte denne metode sikres der en mere korrekt mængde lim - især på porøse kanter - der slutteligt vil forbedre vedhæftningen.

Samtidig opnås med brug af fotoceller en meget præcis sammenføjning af kantmaterialer der lukker 360o, f. eks på runde bordplader og andre formede emner. Få cm fra det sted, hvor kantbåndene skal samles, aflæser laserfotocellen samlingens nøjagtige position og overfører denne vha. den numeriske kontrol til en kniv, som er integreret i limpåføringsaggregatet. Ud fra denne måling kan kniven skære overflødigt kantbånd væk, så samlingen bliver perfekt. På den måde risikerer man hverken overlapning eller for korte kantbånd, som må laves om. Kantmagasinet kan optage op til 24 forskellige kantbånd, så maskinen altid har det rigtige klar til bearbejdningen.

Den nye Planet MX kan leveres med SCM Gruppens arbejdsborde, der er kendetegnet ved en superhurtig omstilling, som kan foregå i den ene side af maskinen, mens der arbejdes i den modsatte side. Sugekopperne kan flyttes på få sekunder, hvilket giver stor frihed og fleksibilitet for bearbejdning af mange forskellige emner. Høje aksehastigheder og medkørende kantlistemagasiner, sikrer yderligere en effektiv udnyttelse af bearbejdningscenteret.

Kilde: LINDLARSEN

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.531