23948sdkhjf

Skattekort uden arbejdstilladelse

10.000 kr. kostede det en dansk virksomhed at ansætte en udlænding uden arbejdstilladelse – også selvom vedkommende troppede op med et dansk skattekort.
Skat udsteder skattekort til dem, der ønsker om det – også udlændinge uden arbejdstilladelse. Herefter er det virksomhedernes job at tjekke arbejdstilladelsen for den pågældende medarbejder.

Det kostede en dansk virksomhed 10.000 kr. i bøde at have en medarbejder ansat i to måneder uden arbejdstilladelse.

- Vi har jo ikke været i ond tro, men har til gengæld en stor vilje til at ansætte medarbejdere af anden nationalitet og herkomst. Men det kan ikke være vores opgave at kontrollere deres arbejdstilladelse, siger Kim Aunsbak, personalechef hos Fazer Amica.

Men det har vist sig at være virksomhedernes opgave at tjekke de udenlandske medarbejderes arbejdstilladelse. Skat angiver nemlig på skattekortet, at det ikke skal ses som en arbejdstilladelse, hvilket skal få virksomhederne til at tjekke pågældende medarbejder.

Dansk Erhverv efterlyser nu en fremgangsmåde, hvor skattekort og arbejdstilladelse går hånd i hånd – og hvor virksomhederne kan koncentrere sig om at ansætte folk – ikke at foretage baggrundstjeck.

Kilde: Politiken

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078