23948sdkhjf

Pro Tecs udsædvanlige tilbagetrækning

I sidste uge kunne Wood Supply berette om vinduesproducenten Pro Tec’s tilbagetrækning fra Ukraine, hvor virksomheden i godt et år har haft produktionsfaciliteter. Tilbagetrækningen skyldes massive strejker blandt utilfredse ansatte. En ekspert betegner tilbagetrækningen som usædvanlig.
Pro Tec Vinduer lukkede i sidste uge sin produktion i Ukraine på grund af massive strejker blandt utilfredse ansatte. Og det til trods for virksomhedens forsøg på at indføre højere lønninger og danske arbejdsvilkår på den ukrainske fabrik.

Ukraine-ekspert Morten Munk betegner situationen, hvor en dansk virksomhed trækker sig fra Ukraine, som en usædvanlig begivenhed, men han ønsker ikke at kommentere konkret på Pro Tec’s situation, men advarer andre virksomheder mod at overføre dansk ledelsesstil til Ukraine eller andre østeuropæiske lande.

- Hvis du prøver at lede en ukrainsk virksomhed som en dansk, giver det et dårligt afsæt. Du skal hele tiden tænke på, at ledelse i bund og grund handler om at få andre til at gøre ting. Herhjemme er ledelse typisk værdibaseret, og vi har generelt en flad struktur i virksomhederne uanset om de er hierakisk opbygget eller ej. Vores model tager udgangspunkt i, at den enkelte medarbejder selv deltager i tilrettelæggelsen af egne opgaver, siger han til ErhvervsBladet.

I Ukraine vil en dansk ledelsesstil, som beskrevet, blive opfattet som et svaghedstegn, og de danske arbejdsvilkår og goder vil i mange tilfælde bliver opfattet som overflødige.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078