23948sdkhjf

Ny vidunderstol til danskernes arbejdspladser

Dårlig ryg er som bekendt en folkesygdom, men nu mener nordmændene at have fundet en løsning på problemet: Balancestolen BackUp® der netop nu holder sit indtog på det danske marked.
- Har du inden for de seneste 14 dage haft ondt i ryggen?

I følge Statens Institut for Folkesundhed kan over 30 procent af befolkningen svare ja til det spørgsmål. Smerter i ryggen og lænden er en af de mest almindelige lidelser for danskerne, og lange arbejdsdage foran computeren er ofte med til at øge rygproblemerne.

Derfor leder mange efter den ultimative løsning, der både kan forebygge og helbrede ondt i ryggen – vel at mærke uden at timerne på arbejdspladsen modarbejder projektet. En mulig løsning er den ergonomiske balancestol BackUp, som Jesper Office lancerer på det danske marked dette efterår.

BackUp ser spøjs ud, men hensigten – og virkningen - er god nok. Balancestolen kan nærmest betegnes som resultatet af et lykkeligt ægteskab mellem pilatesbolden og den ergonomiske taburet, men stolen har en række nye funktioner i forhold til de konkurrerende produkter og er som sådan en helhedsløsning.

Når man sidder på en BackUp, bliver ryggens og mavens muskler aktiveret, fordi de næsten umærkeligt hjælper kroppen med at holde balancen, mens man sidder ned. Bevægelsen øger blodcirkulationen til ryggen, hofterne og benene. Samtidig giver stolens sæde en korrekt siddestilling med åben hoftevinkel. Det betyder, at hofteleddet slapper af, og lænden får et naturligt svaj, der giver optimale belastningsforhold på bruskskiver og led i ryggen. Stolen kan indstilles til at give mere eller mindre effekt og kan derfor tilpasses stort set alle, der bryder sig om at sidde på en stol, der bevæger sig lidt.

Først og fremmest er stolen god til folk, der har problemer med ryggen. Men også som forebyggende foranstaltning, for eksempel i skolerne, vil stolen komme til sin ret. Sat i forhold til andre kontorstole er BackUp ikke dyr, og vi håber, også ud fra et folkesundhedsmæssigt synspunkt, at den bliver meget populær.

Pensionsvirksomheden ATP i Hillerød har stort focus på arbejdsmiljø og har anskaffet BackUp stole, som kan lånes af medarbejdere med rygproblemer.

- De medarbejdere, der allerede har prøvet stolen, er meget begejstrede. Den er simpelthen blevet et hit, siger projektleder Jane Behrens, ATP.

Se stolen på Jesper Office's hjemmeside

Kilde: Jesper Office - Gude Indretning A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062