23948sdkhjf

Steens Gruppen – rustet til fremtiden

Steens Gruppen, der producerer fyrretræsmøbler, omsatte i det just afsluttede regnskabsår for 253 mio. kr., og det ordinære resultat før skat blev på minus 10 mio. kr. Ledelsen er stærkt utilfreds med resultatet, men ser lyst på fremtiden med nye kunder og nye markedsandele.
Steens Gruppen omfatter salgsselskabet Steens Furniture A/S og produktionsselskabet Steens Furniture Kjellerup A/S.

Resultat
Koncernomsætningen blev på 253 mio. kr. mod 283 mio. kr. sidste år. Omsætningsnedgangen forklares netto således:
• I regnskabsåret 2005/06 gik koncernens største kunde samt 3. største kunde konkurs, hvilket medførte en mistet årlig omsætning i niveau 70 mio. kr.
• Den faldende efterspørgsel efter fyrretræsmøbler i Skandinavien er fortsat i regnskabsåret, hvilket medførte en faldende omsætning på knap 10 mio. kr. i forhold til sidste år.
• I et marked kendetegnet ved overskudskapacitet og øget import fra lavtlønslande har det ikke været muligt at kompensere fuldt ud for omsætningsnedgangen på ca. 80 mio. kr. via nye kunder og mersalg til eksisterende kunder, da lønsomhed til både kunder og produkter er et internt krav.

I regnskabsåret er der dog startet op med salg på flere nye lande og nye kunder, som vil bidrage til at øge omsætning og indtjening i 2007/08. Endvidere er der ultimo regnskabsåret indgået større kontrakter med nye kunder, hvor leverancer påbegyndtes i 1. kvt. 2007/08.

Situationen indenfor råvareforsyninger har i regnskabsårets 2. halvår været usædvanlig med meget kraftige råvarestigninger på fyrretræ, krydsfiner m.v., hvortil kommer øgede omkostninger til transport. Samtlige disse råvarestigninger m.v. er nødvendigvis overført til kunderne i form af salgsprisstigninger, men er sket med en tidsmæssig forsinkelse, hvilket har presset indtjeningen.

Koncernens ordinære resultat før skat blev herefter et underskud på 10 mio. kr.

Årsresultatet betragtes af ledelsen som stærkt utilfredsstillende, mens fremgangen med nye kunder og lande betragtes som tilfredsstillende.

Fremtiden
Koncernen har indgået et sale-and-lease-back med virkning pr. 10. august 2007, hvor fabriksbygningen i Kjellerup er solgt til en ekstern investor. I forbindelse hermed er der indfriet rentebærende gæld på ca. 70 mio. kr. og det kontante kapitalberedskab er styrket betydeligt. Koncernens nøgletal er markant forbedret og er pr. september 2007:
• En egenkapital på ca. 80 mio. kr.
• En soliditetsgrad på ca. 45

Dermed har koncernen det fornødne kapitalgrundlag og –beredskab til at gennemføre forretningsstrategien.

På baggrund af de nye kunder og kontrakter i regnskabsåret 2006/07 forventes en stigende ordreindgang og omsætning i 2007/08. Således er omsætningen i 1. kvt. i regnskabsåret 2007/08 øget med 17% i forhold til sidste år .

Som følge af denne vækst med nye lande og nye kunder vil ressourcerne i regnskabsåret 2007/08 koncentrere sig om at konsolidere disse og, som følge af det markant styrkede kapitalgrundlag, at investere yderligere i salg, marketing, produktion og internationalt indkøb.

Ledelsen betragter konkurrenceforholdene som værende forbedret og at produktionskapaciteten i branchen generelt set nærmer sig efterspørgslen. Dog er det et usikkerhedsmoment for efterspørgslen, at der er gennemført og vil blive gennemført nødvendige yderligere kraftige salgsprisforhøjelser som følge af de fortsatte kraftigt stigende råvarestigninger m.v., hvilket kan medføre en faldende generel efterspørgsel på fyrretræsmøbler til fordel for andre træsorter.

Koncernen fortsætter med at udbygge sin internationale salgsstruktur og marketing med fokus på kunder og produkter, som skaber værdi for koncernen. Med baggrund i dette samt førnævnte usikkerheder i efterspørgslen og råvareforsyningen forventes i 2007/08 som nævnt en omsætningsstigning og som følge af gennemførelsen af sale-and-lease-back et overskud før skat på et betydeligt 2-cifret millionbeløb.

I bestyrelsen er der sket følgende ændringer på generalforsamlingen: Steen Bindslev er udtrådt og Ole Lund Andersen er indtrådt.

Eventuelle henvendelser bedes rettet til adm. direktør Svend A. Nilsson, tlf. 89 70 71 00.

Kilde: Steens Furniture

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094