23948sdkhjf

Break the CODE 08

Nye vinde blæser omkring møbelmessen i København. Når Bella Center til foråret åbner dørene for møbler og design, bliver det med et helt nyt koncept som omdrejningspunkt. Messen skifter navn til CODE 08 og vil rumme et udvalgt mix af det ypperste inden for design, møbler og arkitektur.
Siden 1965 har Møbelmessen i Bella Center fungeret som et af de vigtigste udstillingsvinduer for møbelindustrien.

Udstillingsvinduet er der stadig, men konceptet er nyt, og det samme gælder for navnet. CODE 08 er afløseren for tidligere års møbelmesser og selve navnet, der er en sammentrækning af Copenhagen Design, antyder i sig selv en helt ny tilgang til messen. Skandinavisk design kommer i højsædet, og konceptet rummer et udvalgt mix af det ypperste inden for design, møbler og arkitektur. Både innovative produkter og klassiske design.

- Under udviklingen af CODE 08 har vi været inspireret af udstillernes ønsker og de mest trendsættende messer verden over – heriblandt London-eventen ”100% Design”. Derfor er designkategorien nu udvidet og arkitektur kommet i fokus samtidig med, at messen nu er censureret og langt mere selektiv end den tidligere møbelmesse, forklarer Salgs- og marketingsdirektør Jesper Åndahl, Bella Center.

Det helt nye messekoncept glæder salgschef Jørgen Andersen fra Brødrene Andersen, der ser frem til at udstille på CODE 08:

- Det er utroligt positivt, at arrangørerne bag møbelmessen nu tager skeen i den anden hånd og vender den negative spiral, som messen har været inde i de sidste par år. Man må sige, at der nu klart bliver meldt ud, hvad man kan forvente – der er synlige kriterier og en meget klarere profil.

Nye, spændende områder
CODE 08 får nye og spændende områder, der alle har til formål at tilgodese de besøgendes ønsker om at se ”nyheder”.

CODE Selected, der placeres i den højloftede Centerhal, bliver et censureret område, hvor design defineres i en noget bredere forstand end på de hidtidige møbelmesser.

- På CODE Selected stilles visse krav til de nyheder, der vises frem. Vi sammensætter et Advisory Board, der består af branchekendte designere og arkitekter, som skal sikre, at niveauet holdes. Hvad der er helt banebryden-de, er, at man i dette område ikke kun vil kunne se møbler, siger Jesper Åndahl.

Principielt vil de besøgende kunne se alt fra cykler og mobiltelefoner til scoo-tere og selvfølgelig møbler. Kendetegnende for alle produkter er, at der er tænkt i både design og æstetik – og produkterne vil være ting, som man som privatperson omgiver sig med.

CODE Gallery bliver pendanten til den kendte ”Talentzonen”, der i snart et halvt århundrede har været mødested og inspirationskilde for producenter, forhandlere og arkitekter. Mange fremtrædende produkter er blevet førstegangspræsenteret på messen for siden at overgå til seriemæssig produktion i samarbejde med møbeldesignere og producenter. Derfor får CODE 08 også et sted, der tilgodeser de nye og talentfulde.

CODE Living er stedet, hvor skandinaviske designvirksomheder med møbler, lys og boligtilbehør vises frem. Det er den traditionelle del af møbelmessen, dog med den drejning, at der i højere grad vil være fokus på de design-bårne virksomheder. Dermed vil nogle af de tidligere udstillere opleve, at de ikke længere passer ind i konceptet.

Sidst men ikke mindst kommer der et helt nyt område – nemlig CODE Architecture.
Det er en helt ny scene for arkitektur og interiør, stedet hvor skandinavisk arkitektur vises frem. Vinderprojekter fra rundt om i verden, spændende foredrag med interessant arkitekter og kommende byggeprojekter, der of-fentliggøres.

Alt det interessante indenfor design er nu samlet under ét tag og under én titel – CODE 08.

CODE 08 foregår den 15.-18. maj i Bella Center, som fortsat er arrangør af messen i samarbejde med Dansk Møbelindustri.

Kilde: Bella Center

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079