23948sdkhjf

FDB-møblerne rykker ind i Nordsjælland

Gilleleje Brugsforenings nye møbelbutik åbner først lørdag, men bestillingerne er allerede begyndt at tikke ind.
Ambitionsniveauet er højt for FDB Møbler Gilleleje, som lørdag den 21. marts slår dørene op på hjørnet af Kulturhavnen i Gilleleje.

Selvom butikken endnu ikke er åbnet, er der i løbet af de sidste tre uger solgt både stole, borde og sofaer, og det er med til at løfte forventningerne om et brag af en åbningsfest:

- Kunderne har fundet os via vores website. Her har de set vores sortiment igennem og enten ringet eller mailet deres ordre. Vi har ikke åbnet butikken endnu, men den kører fremragende, og vi er alle meget spændte på åbningen, fortæller presseansvarlig Sophie Egede-Schrøder til Wood Supply.

FDB-møbler og nye klassikere
Bag FDB Møbler Gilleleje står den lokale brugsforening, som i forvejen ejer Kulturhavn Gilleleje, hvor et nyt byområde med boliger, detailhandel, museum og biograf er under udvikling i disse år.

Som navnet antyder, udspringer butikken af de klassiske FDB-møbler, som i løbet af de sidste par år har genfundet vejen til de danske hjem med Coops relancering af Mogensens, Kochs, Bækmark og Volthers stole og borde.

Det var denne succes, som i fjor fik Gilleleje Brugsforening til at overveje at åbne egen møbelbutik. Planerne fik for alvor fart efter en FDB-møbelmesse i kulturhavnen i efteråret, hvor bestillingerne nærmest væltede ind.

- Vi forhandler alle de relancerede FDB-møbler og kombinerer med møbler, som efter vores opfattelse kan kandidere til at blive nye klassikere, siger Sophie Egede-Schrøder.

Vil være mere end en møbelbutik
Fokus rettes mod både private og professionelle kunder, og herudover ønsker FDB Møbler Gilleleje at spille en aktiv rolle i udviklingen af fremtidens klassikere.

Sammen med Coop er butikken gået i gang med at se på mulighederne for at relancere andre af brugsbevægelsens gamle møbler. Planen er også, uafhængigt af Coop, at bringe andre nye møbler på markedet:

- Vi samarbejder med førende designere og producenter som Foersom & Hiort-Lorentzen og Kvist Industries om at udvikle nye, spændende møbler. Vi vil gerne være med til at se på, hvordan man kan opdatere og versionere den danske designarv, forklarer Sophie Egede-Schrøder og understreger, at FDB Møbler Gilleleje har alle intentioner om at lægge sig i overhalingsbanen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1