23948sdkhjf

Dansk møbelindustri taber milliarder på konkurser

Konkurser og lukninger af fyrretræsmøbelproducenter har medført et milliardtab i omsætningen for den samlede møbelindustri i Danmark.
Den danske møbelindustri har siden årsskiftet tabt 1 mia. kr. i omsætning. Det er sket på grund af de mange konkurser og lukninger af producenter af fyrretræsmøbler. Milliarden svarer til 5% af møbelindustriens samlede omsætning for 2006, hvor denne lå på 19 mia. kr.

- Det er en omsætning, som ikke kan vindes tilbage. I hvert fald ikke på kort sigt. Samtidig rammer det også den danske møbeleksport, fordi de krakkede producenter solgte stort set hele deres produktion i udlandet, siger adm. direktør Keld Korsager, Foreningen Dansk Møbelindustri.

De største konkurser, der har ramt den danske møbelindustri i år, er Cimber-Scan-Wood og Degne Furniture i Farsø, Astralis i Føvling samt Gopo Møbler i Videbæk. Derudover har Woodmann Scandinavia tabt 19 mio. kr. i 2006, og datterselskabet Lamin Møbler i Nørager er netop gået konkurs.

Problemerne i den danske møbelindustri skyldes blandt andet den faldende eksport til Tyskland, hvor lavprismøbler fra Kina, Baltikum og Polen har overtrumfet de danske møbler. Samtidig er råvareprisen på fyrretræ steget med 33% i forhold til tidligere.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094