23948sdkhjf

Stigning i forventningerne til industrien

Industriens forventninger til de næste tre måneder er steget fra juli til august. Den sammensatte konjunkturindikator for industrien steg med 2 procentpoint fra 1% til 3%. Indikatoren er en sammenvejning af forventninger til produktion, færdigvarelagre og ordrebeholdning.
Forventningerne til produktionen i de kommende tre måneder faldt 1 procentpoint fra 11% i juli til 10% i august, korrigeret for sæsonudsving. Til gengæld er forventningerne til færdigvarelagrene faldet med 15% netto og forventningerne til samlet ordrebeholdning er faldet med 7% netto.

De ikke-sæsonkorrigerede indikatorer viser, at industrien i perioden august til oktober 2007 forventer stigende produktion, beskæftigelse og salgspriser i forhold til perioden maj til juli 2007. Produktionen ventes at stige i virksomheder, der repræsenterer 30% af beskæftigelsen i industrien, mens 9% venter en faldende produktion, dvs. samlet et nettotal på 21%

For de tre indikatorer ser det således ud:
- 21% netto af industrien forventer stigende produktion
- 15% netto af industrien forventer stigende beskæftigelse
- 10% netto af industrien forventer stigende salgspriser.

Der er generelt positive forventninger til produktionen og beskæftigelsen, mest udtalt i fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder. I forhold til salgspriserne er fremstilling af varige forbrugsgoder den sektor, der har mest positive forventninger.

Kilde: Danmarks Statistik - www.dst.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095