23948sdkhjf

Danskernes sundhed påvirkes af jobbet

Ny undersøgelse viser, at danskerne mener, at deres sundhed påvirkes negativt på jobbet, og dermed kræves mere sundhed på arbejdspladsen.
En undersøgelse Synovate Vilstrup har udarbejdet for Skandia Lifeline afslører, at to ud af tre danskere mener, at deres arbejde påvirker deres sundhed, og kun hver tredje synes, at sundhed får nok fokus på arbejdspladsen.

Tiden, hvor frugtordninger, massage, motionstilbud og stresshåndtering var ekstraordinære goder, er forbi. I dag forventes arbejdspladsen at tage ansvar for de ansattes sundhed og stille en vifte af sundhedfremmende tilbud til rådighed.

68% mener, at arbejdspladsen i høj grad bør tilbyde sundhedsordninger.

Arbejdsforsker Vilhelm Borg, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, er overrasket over undersøgelsens resultater.

- Sundhed har været på dagsordenen længe, men det er nyt, at medarbejderne decideret har forventninger og stiller krav om sundhedsordninger på arbejdspladsen. Det kan forstås som en stigende erkendelse af, at nok bærer man selv et ansvar for sin sundhed, men arbejdspladsen gør i lige så høj grad. Og det er måske ikke så urimeligt, når vi opholder os 40 til 50 % af vores liv på arbejdspladsen, siger han til dagbladet Børsen.

Undersøgelsen afslører også, at ikke nok med, at vi vil have mere sundhed, så vil vi også bestemme, hvilken form for sundhed. Ikke alle tiltag er lige velkomne. Tilbud om hjælp til vægttab og kampen mod kiloene er ikke så populære som håndtering og forebyggelse af stress, sund kost, rygepolitik, fysisk arbejdsmiljø og indeklimaet på arbejdspladsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094