23948sdkhjf

Norske siddemøbler på turné

Udstillingen ”Norske Sittemøbler” viser norsk møbeldesign gennem de sidste 50 år. Siddemøblerne skal i løbet af efteråret på turné gennem Europa fra Oslo til Berlin over Wien til Stockholm. Formålet er at øge europæernes kendskab til norsk møbeldesign.
Den 7. august 2007 åbnede udstillingen ”Norske Sittemøbler” på norsk Design- og Arkitekturcenter DogA i Oslo. Udstillingen omfatter møbler fra en lang række forskellige norske møbelproducenter.

De besøgende vil i alt kunne se 41 bud på norsk møbeldesign, når det er bedst. Modellerne spænder vidt lige fra epoken Skandinavisk Design til studenterarbejder fremstillet i dag. De fleste stole er fra tiden 1950 – 1960’erne, hvor skandinavisk design blev verdenskendt.

I norsk sammenhæng har komfort og ergonomi altid haft en særlig betydning for designet og produktionen af møbler. Udstillingen fokuserer på dette samt på de teknologiske udfordringer, der findes i forbindelse produktionen af møbler, samt på klassikere fra norske møbeldesignere og særlige succeshistorier.

Udstillingen skal på turné i efteråret. Fra Oslo går turen videre til Berlin, Wien og Stockholm.

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094