23948sdkhjf

Nobia med et godt andet kvartal

Køkkenforetagendet Nobia øgede i 2007’s 2. kvartal omsætningen med 4% til 4.464 mio. sek., og resultatet efter skat blev på 306 mio. sek mod 273 mio. sek. for samme periode sidste år. Trods dette er ledelsen ikke helt tilfreds.
Køkkenkoncernen Nobia fik et godt andet kvartal af 2007’s regnskab. Driftsresultatet blev på 447 mio. sek., og omsætningen steg med 4% til 4.464 mio. sek. Det var især det britiske marked, der vejede tungest på vægtskålen med den største resultatforbedring, samtidig med at efterspørgslen på køkkener intensiveredes på det tyske marked. Dog har de høje råvarepriser trukket lidt ned på omkostningssiden.

Fra og med andet kvartal indgår tyske Plana i Nobia-ejede Culinomas regnskab, og Marquardt-gruppen kommer fra og med 2. halvår af 2007 til at indgå i koncernens regnskaber.

VD og koncernchef for Nobia Fredrik Cappelen siger om resultatet for 2. kvartal:

- Trods resultatforbedringen er resultatudviklingen i Norden ikke tilfredsstillende. Vi har truffet en række foranstaltninger, der skal være med til at løse vores produktionsproblemer. Vi er dog på den anden side meget glade for, at det er lykkedes at gennemføre et tysk opkøb – denne gang med et unikt koncept, der skal fungere som en solid platform for vores fremtidige virke i Tyskland. Og med butiksudvidelser i Storbritannien, Frankrig og Spanien, så ser det trods alt lyst ud.

Siden årsskiftet har Nobia-koncernen åbnet 17 nye butikker og har, efter 2. kvartal, hele 664 butikker på verdensplan.

Kilde: Nobia

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109