23948sdkhjf

EFG European Furniture Group køber SAVO

EFG European Furniture Group AB har underskrevet en aftale om at købe 100% af aktierne i den førende kontorstolsproducent Savo AS.
EFG køber 100% af aktierne i den ledende kontorstoleproducent Savo, af Adm.dir. i SAVO, Ervin Kohn og Jan Følkner, medlem af grundlægger familien.

SAVO, der har hovedkontor i Oslo, er en ledende producent og distributør af kontorstole. Selskabet har et meget stærkt varemærke i Skandinavien og en bred produktportefølje indenfor kontorstole. SAVO’s hovedmarked er Norge, hvor produktionen er lokaliseret, men selskabet har også datterselskaber i Sverige og Danmark. SAVO sælger sine produkter via forhandlere og distributører, og EFG er i dag en af distributørerne for SAVO i Norge og Danmark. I 2006, omsatte SAVO for 123 mio. nkr. og opnåede et driftsresultat på 9 mio. nkr. med ca. 40 ansatte.

SAVO vil fortsætte som en separat enhed og med eget varemærke indenfor EFG gruppen. SAVO vil fortsætte med at sælge via forhandlere og distributører og EFG vil fortsætte som en af SAVO’s distributører i Norge og Danmark. Endvidere vil EFG blive ny distributør for SAVO i Sverige, Finland, UK, Frankrig og andre eksportmarkeder. Købet af SAVO vil derfor styrke EFG’s produktudvalg på kontor-stolesiden og give SAVO tilgang til nye markeder gennem EFG’s salgsorganisationer. EFG og SAVO vil blive drevet som to uafhængige enheder, og EFG’s salgsorganisationer i de forskellige lande vil, som i dag, fortsat blive behandlet på samme vilkår som andre forhandlere og distributører.

EFG, med hovedkontor i Tranås, Sverige, er den næststørste aktør på kontormøbelmarkedet i Norden og den ottende største i Europa. I motsætning til SAVO, sælger EFG hovedsagelig sine produkter via eget salgsnetværk i Sverige, Norge, Finland, Danmark, UK og Frankrig, men anvender også kvalificerede forhandlere. EFG har produktion i Tranås, Sverige og Lahti, Finland. EFG er en fuldt integreret udbyder af kontormøbler med et bredt og dybt produktsortiment der omfatter borde, opbevaring, møderumsmøbler, møbler til fælles arealer, kontorstole og skærm-/vægsystemer. Selskabet har ca. 760 ansatte.

EFG blev købt af Ferd Private Equity Fund II (FPEF II) 9. maj 2007. FPEF II er et investeringsfond med NOK 4.25 milliarder i kommitteret kapital fra norske og internationale investorer. FPEF II har en financiel styrke der gør det muligt, at indtage dominerende ejerpositioner i etablerede selskaber med potentiale for videre udvikling. Porteføljeselskab I FPEF II: Nille, Micro Matic Norge, Festival Group, Jakob Hatteland Display, EFG European Furniture Group.

- Vi er meget tilfredse med aftalen. Dette er en strategisk og industriel løsning der vil styrke SAVO’s designkapacitet og muliggøre ekspansion på eksisterende og nye markeder” siger Ervin Kohn, administrerende direktør i SAVO.

- Købet af SAVO er et vigtigt skridt for EFG gruppen. EFG familien vil fra nu af, ikke alene indeholde en velkendt stolespecialist, men vil også give EFG tilgang til know-how og et større succesfuldt udvalg af produkter. SAVO vil beholde sit varemærke og fortsætte med at sælge via uafhængige forhandlere, noget der er essentielt. Derudover vil dette opkøb medføre en række skalaeffekter og synergi-muligheder og dermed et mere konkurrencedygtigt tilbud siger Roland Setterberg, Koncernchef i EFG.

Kilde: SAVO

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094