23948sdkhjf

DLH overtager svensk virksomhed

Dalhoff Larsen & Horneman A/S, DLH, overtager den svenske virksomhed Olle Zettergren AB, der har en god placering på det svenske industrimarked for pladematerialer.
Zettergren omsætter ca. DKK 80 mio. om året og er en yderligere styrkelse af DLH’s markedsposition i Norden.

DLH har indgået aftale om køb af den 55 år gamle svenske virksomhed Olle Zettergren AB, Stockholm. Selskabet, der har 21 ansatte, beskæftiger sig med import og distribution af plader til den svenske industri fortrinsvis i Midt- og Sydsverige.

Overtagelsen finder sted den 1. juli 2007.

Zettergren vil blive en del af DLH’s Træ- og Pladedivision med reference til koncernens svenske datterselskab Karl Ljungberg AB. De hidtidige ejere Mathias Zettergren og Henrik Zettergren fortsætter i virksomheden.

Det strategiske perspektiv
Med akkvisitionen af Zettergren fortsætter DLH udbygningen af sin position på det nordiske marked, hvor navnlig Norge og Sverige har vækstpotentiale i de kommende år. DLH opnår således alene i Sverige en samlet årsomsætning på over DKK 500 mio., hvilket bringer det svenske marked på linie med andre vigtige markeder som USA og Frankrig.

DLH, som traditionelt har haft en stærk position på det danske marked, har over de seneste to år gennemført en række opkøb i Norden. Koncernen erhvervede allerede i 2005 Bohman-gruppen der bl.a. omfattede aktiviteter i Sverige og Finland. Primo 2006 fulgte den schweiziske koncern tt Timber Group, der også havde aktiviteter i Danmark (Internationalt Hårdttræ).

I efteråret 2006 overtog DLH Ljungbergs med aktiviteter både i Norge og Sverige, og i sidste uge offentliggjorde
koncernen erhvervelsen af den norske Hustvedt gruppe og det danske selskab OK Træ.

Erhvervelsen af Olle Zettergren AB er således seneste udvikling i denne strategi.

Kilde: Dalhoff, Larsen & Hornemann - www.dlh-group.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078