23948sdkhjf

Dørene i Finn Juhl’s hjem åbnes

Den banebrydende danske arkitekt Finn Juhl tegnede og indrettede selv sit eget hjem nær Ordrupgaard. Nu gøres hjemmet til en fast del af Ordrupgaard Samlingen, og dørene åbnes for offentligheden, så danskerne kan få et indtryk af, hvordan den store arkitekt levede med sit eget design.
Finn Juhl (1912 – 1989) får nu bevaret sit hjem som et arkitektonisk bidrag til Ordrupgaard Samlingen. Det oplyser Berlingske Tidende.

I 1942 tegnede og opførte mesteren et hus til sig selv og møblerede det udelukkende med egne designs. Huset står stadig, som det så ud ved hans død i 1989. Boet efter Finn Juhl’s enke sælger nu huset til en privatperson, der overdrager huset til staten, der herefter har forpligtiget sig til at bevare hus og indbo og gøre det tilgængeligt for offentligheden.

Overdrageren af huset, Birgit Lyngbye Pedersen, siger om selve overdragelsen.

- Man kan sige, at jeg fik mulighed for at skabe en syntese mellem min interesse for Finn Juhls enestående indsats og så mine økonomiske muligheder. Perioden i efterkrigstiden, hvor dansk design havde sin guldalder, er så smukt repræsenteret i Finn Juhls hjem. Vi praler meget af tidens arkitektur og formgivning, men vi har så lidt bevaret i sin oprindelighed, så her var en chance for at sikre noget enestående.

Efter mindre ændringer regner man med at kunne åbne for boligen i foråret 2008.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094